• Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Alles over slapen

Al onze top blogs over baby's en slapen op een rijtje. 

ergobaby slaapzak bee happy

 

Over slapende baby's is veel te doen. Tijdens je zwangerschap bereid je je alvast voor op slapeloze nachten, maar je kunt het jezelf en je baby wel zo makkelijk mogelijk maken om deze nachten goed door te komen. In deze blogs lees je tips en informatie die je hierbij kunnen helpen. 

Veilig samen slapen

Misschien heb je er al over nagedacht om samen te gaan slapen. Wist je dat dit de eerste 6 maanden aangeraden wordt? Dit kan op verschillende manieren. In deze blog lees je er alles over. 

Waarom een baby groeit in zijn slaap

Slapen is niet alleen belangrijk voor een volwassene, ook voor een baby is slaap heel erg belangrijk. Een baby komt onaf ter wereld en heeft zijn slaap nodig om te kunnen groeien.

3 slaap producten die volgens ons onmisbaar zijn in je baby uitzet

Die ellelange uitzetlijsten zijn leuk, maar een hele hoop van die spullen gebruik je de eerste weken niet. We delen graag 3 onmisbare producten die je dus wel gaat gebruiken!

7 Tips voor een veilige slaapomgeving voor je baby

Een veilige slaapomgeving voor je baby, waar kun je op letten? Deze 7 tips zijn geschreven door Marieke, slaapcoach en ervaringsdeskundige.

Waarom zou je kiezen voor een natuurlijk matrasje

De matraskeuze voor in het bedje van je baby is niet het eerste waar je aan denkt wanneer je inkopen gaat doen voor je uitzetlijst. Maar toch is dat wel verstandig om je daar in te verdiepen. We leggen je uit waarom een natuurlijk matras de moeite waard is om op je uitzetlijst erbij te zetten! 

4 Fabels over doorslapende baby's 

Je zal waarschijnlijk al verschillende verhalen hebben gehoord over doorslapende baby's. Maar is het wel normaal dat een baby al doorslaapt? We hebben 4 fabels voor je op een rij gezet ;). 

Moet mijn baby in zijn bedje slapen of mag het ook in de draagzak?

Je kan als moeder best onzeker worden van alle verschillende adviezen. Maar wat is nu het beste voor je kindje (en voor jou)? Hier wat tips voor het slapen overdag. 

TOG wat is dat?

Wanneer je op zoek gaat naar een fijn slaapzakje voor je kindje zul je ongetwijfeld de TOG waarde tegenkomen. maar wat betekent die TOG waarde nou eigenlijk?

Hoe kies ik de juiste slaapzak?

In onze slaapzak kieswijzer zetten we alle slaapzakjes voor je op een rij. Zo maak je de beste keuze ;). 

Welke ergoPouch slaapzak past het beste bij mijn baby?

ergoPouch heeft een reeks hele fijne slaapzakjes, maar welke variant past nu het beste bij jouw kindje? 

Wat is het voordeel van een merino wollen slaapzak?

De slaapzakjes van SuperLove Merino zijn perfect voor elke temperatuur. Hoe kan dat? Merinowol heeft een paar hele handige eigenschappen!

Slapen bij een lage temperatuur

Wat is de ideale temperatuur in de slaapkamer als het buiten koud is en wat trek je je kindje aan? Het antwoord op deze vragen lees je in deze blog. 

Slapen in de zomer en lente

Het is puffen in die hitte, wat trek je je baby het beste aan wanneer het zo warm is?

 

 

Meer slaap informatie? 

We kunnen ons het heel goed voorstellen dat wanneer je je eerste kindje verwacht je eigenlijk geen idee hebt hoe het allemaal zal gaan. Daarom hebben we informatie verzameld die ook wij graag hadden willen weten voor onze eerste kindjes geboren waren. Schrijf je in op deze pagina en ontvang de informatie gratis op de mail :). 

 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Babyfoons & straling In het buitenland zijn ze er al langere tijd serieus mee bezig: de straling die DECT, WiFi en alles zonder een stekker of met microgolven afgeeft. Straling is niet zo gezond namelijk. In Nederland zijn we een beetje met andere dingen bezig en wordt h
  4. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet.