Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Verkoudheid bij baby

Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

Verkoudheid bij je baby

Verkoudheid bij je baby is heel vervelend, maar wat kun je er aan doen?

Als de 'r' in de maand zit, ben je vroeg of laat aan de beurt met een bacterie of een virus. Het snotterseizoen is een lastige: ben je zelf nog gezond, dan word je regelmatig gewekt en beziggehouden door je kleintje. Wat kun je doen om je baby te helpen?

Tegen verkoudheid is weinig te doen, er zijn wel wat tips & tricks om het leed te verzachten:

  • Leg een doorgesneden ui in het kamertje, de geur helpt je kleintje om wat vrijer te kunnen ademen.
  • Hetzelfde effect heb je ook met een doekje met eucalyptusolie, maar kijk uit met eucalyptus en (erg) jonge kindjes, dat gaat niet goed samen.
  • Leg een natte handdoek over de verwarming om de luchtvochtigheid omhoog te krijgen en zo harde korstjes op / in het neusje te voorkomen / verminderen.
  • Geef je baby 's avonds een warm badje, zodat hij 'ademvrij' naar bed kan gaan.
  • Is je kleintje erg verstopt of hoest hij veel? Zet dan het bedje een beetje schuin. Dit kun je doen met een speciaal kussen. Bij de Snüzpod 4 kun je gebruik maken van de reflux stand. Of maak gebruik van bijvoorbeeld bedblocks onder het ledikantje. 
  • Bij erge hoest kun je het borstje insmeren met Luuf Baby.
  • Baby's ouder dan zes maanden kunnen razendsnel in temperatuur oplopen, schrik niet te snel van plotselinge temperatuurstijgingen maar houdt het wel goed in de gaten en trek aan de bel bij de huisarts als je je zorgen maakt. Een goede thermometer is geen overbodige luxe. Koorts kun je verminderen met paracetamol. Wil je alleen de pieken eraf halen en de koorts toch zijn natuurlijke werking laten hebben, dan is viburcol een optie.
  • Een warm kruikje erbij in bed geeft een behaaglijk gevoel.
  • Let op warmte en klammigheid bij koorts: je baby moet de warmte wel kwijt kunnen.
  • Bij koorts doet ook huid op huid wonderen. De borst van mama werkt temperatuurverlagend, leg je baby huid op huid op je borst om de temperatuur te verlagen.
  • Als voeden lastig gaat wegens een verstopte neus, probeer het neusje vlak voor de voeding een handje te helpen met bijvoorbeeld een zoutspray. Moedermelk in het neusje druppelen kan ook helpen om te verlichten. Je hebt ook speciale zuigertjes om het snot uit het neusje te halen. 


In de periode van ziek zijn, zal je kindje waarschijnlijk geen denderende slaapjes doen. Maak je geen zorgen om het ritme, wees er voor je baby. Draag hem wat meer eventueel veel huid op huid in de draagdoek of draagzak

 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Babyfoons & straling In het buitenland zijn ze er al langere tijd serieus mee bezig: de straling die DECT, WiFi en alles zonder een stekker of met microgolven afgeeft. Straling is niet zo gezond namelijk. In Nederland zijn we een beetje met andere dingen bezig en wordt h
  4. Alles over slapen Al onze top blogs over baby's en slapen op een rijtje. 
Gerelateerde producten