Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Waarom de keuze voor een natuurlijk matras belangrijk is

Bij de babyuitzet wordt er vaak weinig aandacht geschonken aan het matras waar je baby op slaapt. Bij ikbenmama vinden we dit wel belangrijk, wat de grootste voordelen van een natuurlijk matras zijn lees je hier. 

little green sheep matras

Een natuurlijk matras, eigenlijk heel natuurlijk

Op je uitzetlijst staat vaak een ledikant of een wiegje/ co-sleeper. Maar niemand heeft het over het matras voor in het ledikant of wiegje. Eigenlijk is dat best gek, want ga maar na, zelf wil je toch ook een fijn matras om op te liggen? De meeste baby’s besteden 16-17 uur van hun dag op een matras dus een goede ondersteuning is erg belangrijk. Meestal denk je er zelf ook niet echt bij na en laat je het matras wat meegeleverd wordt bij het bedje er maar gewoon in liggen. Maar er zijn nog meer opties; zoals een natuurlijk matrasje!

Een kern van natuur 

Een natuurlijk matras is gemaakt (zoals de naam al doet vermoeden) van natuurlijke materialen. Natuurlijke matrasjes zijn gemaakt van chemicaliën en allergeenvrije materialen zoals bijvoorbeeld katoen, kokosvezels en natuurlijke latex. Het natuurlijke matrasje is een van de stevigste in het matrassen arsenaal. Veilig slapen experts raden een stevig matras aan voor een goede ondersteuning voor je baby. Ze raden ook aan om je baby op  een matras te laten slapen wat goed ademd, hierdoor kan je kindje beter zijn lichaamstemperatuur regelen en reduceert het de kans op wiegendood. Een ademend matras zorgt er ook voor dat je baby het niet te warm krijgt en oververhit raakt.

natuurlijk matras the little green sheep

Ze zijn ook nog eens brandveilig door het gebruik van ademende wol. Natuurlijke matrasjes voor een wiegje/co-sleeper of ledikant zijn niet goedkoop, maar wel het geld waard. 

We zijn tegenwoordig een stuk bewuster als het gaat om materialen die gebruikt worden in producten voor onze kindjes. Dit is iets wat we als ikbenmama ook echt aanmoedigen, het gebruik van natuurlijke materialen zonder schadelijke stoffen. Daarom zijn we fan van de matrasjes van The Little Green Sheep. Deze matrassen bestaan uit verschillende lagen natuurlijke materialen met elk hun eigenschappen en hebben over de afgelopen 8 jaar verschillende awards gewonnen. Zonder chemicaliën toe te voegen voldoen ze aan de veiligheidseisen, zijn brandveilig, hypo-allergeen, helpen bij het reguleren van de lichaamstemperatuur, zijn natuurlijk isolerend en geven huisstofmijt geen kans.

 

De materialen van de Little Green Sheep matrassen: 


De kern: wol

Wol is het belangrijkste onderdeel van hun matrasjes. Uit zichzelf is wol al anti-allergeen, temperatuur regulerend en brandveilig. Hierdoor heeft het geen extra chemicaliën nodig om dit effect te krijgen. 

 

Kokosvezels

Met de kokosvezels als kern krijg je een stevig matras. Doordat er geen aparte veren in zitten maar lagen van kokosvezels die als duizend kleine veren fungeren, worden drukpunten vermindert en heb je een stabiele ondersteuning. 

natuurlijk matras the little green sheep

Natuurlijk latex

Natuurlijk latex komt uit de Hevea boom, dit materiaal is een soort natuurlijke lijm die de kokosvezels samenbrengt of een laag van natuurlijk foam voor extra comfort. 

 

Organisch katoen

De hoes van de matrasjes wordt gemaakt van organisch katoen. Dit zorgt voor een ademende laag, welke synthetische materialen niet hebben. Het is ook fijn voor de gevoelige huidjes omdat het lekker zacht is. 

 

Het Twist matras 

Één van de best verkochte matrassen uit de collectie van The Little Green Sheep is het Twist matras. De stevige kant biedt de juiste steun voor je baby tot 12 maanden oud zoals door experts wordt geadviseerd. Daarna kun je hem omdraaien voor een medium stevig, soepel en comfortabel matras wanneer je kindje een dreumes is geworden. 

twist matras the little green sheep

Hoe zorg je voor je matras?

Hoezo zorgen? Nou om je matras in de beste conditie te houden kun je hem het beste een aantal keren per week luchten. Haal alle beddengoed af tot je hem weer nodig hebt. Als het nodig is kun je er een keertje met de stofzuiger (zacht mondje) overheen of met een doekje, zorg er dan wel voor dat hij helemaal droog is wanneer je hem weer gaat gebruiken. 

the little green sheep natuurlijk matras

Maar het allerbelangrijkste is wel om een matrasbeschermer te gebruiken die 100% waterafstotend is. Zo bescherm je het matras tegen ongelukjes, want die kunnen altijd gebeuren. Het beste gebruik je een matrasbeschermer gemaakt van organisch katoen met een dun waterafstotende polyester laag in het midden. Deze zijn super zacht en voelen niet aan als plastic. 

En als laatste is het aan te raden om het matras van tijd tot tijd om te draaien voor een lange levensduur. Zo blijft hij stevig aan alle kanten en komen er geen ‘deuken’ in ;). Bij het Twist matras kun je dan het hoofd en voeteneind afwisselen.

Verschillende maten

We hebben matrasjes voor verschillende bedjes: 

Wist je trouwens dat er bij de Mozes mandjes van The Little Green Sheep standaard een natuurlijk matrasje bijgeleverd wordt?

 

Kom je er toch niet helemaal uit? We helpen je graag! Stuur een mailtje met je vragen naar klantenservice@ikbenmama.nl

 

Meer slaap informatie? 

We kunnen ons het heel goed voorstellen dat wanneer je je eerste kindje verwacht je eigenlijk geen idee hebt hoe het allemaal zal gaan. Daarom hebben we informatie verzameld die ook wij graag hadden willen weten voor onze eerste kindjes geboren waren. Schrijf je in op deze pagina en ontvang de informatie gratis op de mail :). 

 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Babyfoons & straling In het buitenland zijn ze er al langere tijd serieus mee bezig: de straling die DECT, WiFi en alles zonder een stekker of met microgolven afgeeft. Straling is niet zo gezond namelijk. In Nederland zijn we een beetje met andere dingen bezig en wordt h
  4. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 
Gerelateerde producten