Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Welke ergoPouch slaapzak is het beste voor mijn baby?

Je leest hier waarom de slaapzakjes van ergoPouch zo fijn zijn en welke er het beste bij jouw baby past.

ergopouch jersey night sky

De verschillende ergoPouch slaapzakjes

Als we het hebben over de allerfijnste slaapzakjes voor je baby noemen wij als ikbenmama het merk ergoPouch. Slaapzakjes met een mooie pasvorm, fijne materialen en voor elke leeftijd is er een passend slaapzakje. In deze blog laten we ze allemaal aan je zien ;). 

De ergoCocoon

De fijnste slaapzakjes voor de allerkleinste met de beste pasvorm, de ergoCocoon. Aansluitend aan de bovenkant, belvormig aan de onderkant zodat de beentjes in hun natuurlijke houding open kunnen vallen. Wat de ergoCocoon uniek maakt is dat je hem ook als inbakerslaapzakje kan gebruiken. Door de drukknoopjes in de armgaten dicht te klikken kun je de armpjes van je kindje in het slaapzakje laten om hem licht in te bakeren. Verkrijgbaar in de maten 0-3 mnd, 3-6 mnd, 6-12 mnd en 3-12 mnd (3-12 mnd is een uitlopende maat).

ergococoon ergopouch grey marle

Het jersey slaapzakje

Wanneer je baby niet meer in de ergoCocoon past is een fijne opvolger het Jersey slaapzakjeMet dezelfde pasvorm als de ergoCocoon, met dezelfde fijne stretch die verwerkt is in de hele slaapzak kun je de Jersey gebruiken als tussen stop naar een normale slaapzak of sleepsuitbag. Bij de Jersey zitten er geen drukknoopjes meer bij de armsgaten maar hij sluit wel heel mooi aan aan de bovenkant en is weer ruimer aan de onderkant. Deze is verkrijgbaar in de maat 8-24 maanden.

ergopouch jersey slaapzak berry

De ergoPouch sheeting sleepingbag (de normale slaapzak)

Dé slaapzak wat ons betreft is de normale ergoPouch sheeting sleepingbag. Met fijne stretch banen aan de zijkant en een mooie pasvorm is deze slaapzak gemaakt om lang mee te gaan. Uiteraard ook verkrijgbaar in de natuurlijke materialen waar ergoPouch bekend om staat. Verkrijgbaar in de maten: 2-12 mnd, 12-36 mnd en 2-4 jaar.

ergopouch slaapzak sage

De ergoPouch sleepsuit bag

Een van de meest innovatieve slaapzakken is wel de ergoPouch sleepsuit bag. Deze slaapzak is super multifunctioneel, je kunt hem namelijk gebruiken als normale slaapzak, maar je kunt er ook benen inritsen! Hierdoor is deze slaapzak een stuk veiliger als je kindje zijn klimkunsten gaat ontdekken en uit bed gaat klimmen. Maar je kunt er ook je kindje mee dragen in een draagzak of draagdoek, gemakkelijk je kindje in de autostoel zetten of in de wandelwagen. De dunnere modellen komen met korte mouwtjes en de dikkere variant heeft als enige ergoPouch slaapzak lange mouwen. Deze fijne slaapzak is verkrijgbaar in de maten 3-12 mnd, 8-24 mnd, 2-4 jaar en sommige printjes ook in 4-6 jaar.

ergopouch sleepsuitbag night sky

Welke ergoPouch slaapzak past bij mijn kindje? 

Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet helemaal weet welk slaapzakje van ergoPouch bij jouw kindje past. Misschien omdat ze net in een overlappende leeftijd zit of je gewoon door de bomen het bos even niet meer ziet. ergoPouch heeft daar een heel handig overzichtje voor gemaakt: 

slaapzak wijzer ergopouch

Verschillende TOG waardes

Alle ergoPouch slaapzakjes zijn ook verkrijgbaar in verschillende diktes, de TOG waarde. Je hebt de 0.2 TOG van volledig bamboo, je hebt de 0.3 TOG van organisch katoen, 1.0 TOG, 2.5 TOG en 3.5 TOG. Niet elke slaapzak is in elke TOG waarde te krijgen, maar elk slaapzakje komt met een handige thermometer en TOG wijzer die precies laat zien hoeveel je je kindje onder een ergoPouch slaapzakje aan kunt trekken.

TOG wijzer ergopouch

 

Hoeveel slaapzakjes moet ik hebben?

Je zou wellicht denken dat je aan 1 slaapzakje wel genoeg hebt. Maar baby's spugen wel eens of hebben een poepluier die niet helemaal binnen de lijntjes blijft. Het is dan fijn om een back up slaapzak te hebben zodat je kindje ook lekker slaapt wanneer de andere slaapzak in de was zit. Daarom adviseren we altijd om minimaal twee slaapzakken aan te schaffen. Het wordt natuurlijk een dure aangelegenheid als je dit voor elke TOG waarde en maat zou moeten doen. Maar denk out of the box. Met een 0.2 TOG, een 1.0 TOG en een 2.5 TOG kom je al een heel eind. Houd hier mee rekening met de maat. Het beste is een slaapzakje te pakken wat goed past en niet te groot is. Een te grote slaapzak kan gevaarlijk zijn aangezien je kindje daar in zijn slaap in kan verdwijnen wanneer ze bewegen in bed. 

Bijvoorbeeld: voor een kindje van een jaar oud zou je een Jersey slaapzakje kunnen pakken in de 2.5 TOG voor de winter en aanvullend een 1.0 TOG voor wanneer de 2.5 TOG in de was zit. Je doet je kindje dan een laagje extra aan onder de 1.0 TOG slaapzak of gebruikt een extra dekentje. 

Als je een 0.2 TOG hebt voor de zomer, een 1.0 TOG voor het tussenseizoen en een 2.5 TOG (of 3.5 TOG voor hele koude kamers) dan heb je een compleet arsenaal waar je kindje fijn de nacht mee door komt. Dit kunnen natuurlijk verschillende modellen zijn als de seizoenen de maten overlappen. 

Het wassen van mijn ergoPouch slaapzak

Door het gebruik van duurzame niet behandelde materialen zijn de ergoPouch slaapzakjes gevoelig voor krimp in de was wanneer het waslabel niet gevolgd wordt. Was de slaapzakjes in een koude was, hang te drogen (de gevoerde slaapzakken over meerdere lijntjes om ervoor te zorgen dat de vulling niet op een plek blijf hangen), ze mogen licht gestreken worden en hang ze niet te drogen in de volle zon in de zomer. Zo houd je je ergoPouch slaapzakje lang goed zodat ze meerdere kindjes mee gaan! 

We hebben ook een blog geschreven met een uitleg waarom er een prijskaartje aan deze fijne slaapzakjes zit, deze lees je hier.

 

Meer slaap informatie? 

We kunnen ons het heel goed voorstellen dat wanneer je je eerste kindje verwacht je eigenlijk geen idee hebt hoe het allemaal zal gaan. Daarom hebben we informatie verzameld die ook wij graag hadden willen weten voor onze eerste kindjes geboren waren. Schrijf je in op deze pagina en ontvang de informatie gratis op de mail :). 

 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Babyfoons & straling In het buitenland zijn ze er al langere tijd serieus mee bezig: de straling die DECT, WiFi en alles zonder een stekker of met microgolven afgeeft. Straling is niet zo gezond namelijk. In Nederland zijn we een beetje met andere dingen bezig en wordt h
  4. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 
Gerelateerde producten