Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Wanneer is een slaapzakje duur?

Vaak als we op onze social media iets posten over de slaapzakjes van ergoPouch krijgen we daar heel veel leuke reacties op, waar we natuurlijk heel blij mee zijn. Maar na de ‘Superleuk’ opmerking, is de tweede reactie soms ‘maar wel prijzig’.

Waarom de kwaliteit van een baby slaapzak belangrijk is. 

Nu zijn wij geen hele commerciële organisatie en is deze blog niet heel erg verkoperig bedoeld, maar we wilden er toch even op ingaan. Want vaak als we iets delen over onze range van fijne ergoPouch slaapzakjes is de eerste reactie: "Maar ze zijn wel erg duur!" En het waarom, dat lichten we graag even toe. 

Investeren in spullen die je veel gebruikt

Bij ikbenmama houden we van principes. Wellicht het belangrijkste principe is verpakt in een mooi Engels spreekwoord ‘You are either in your shoes or in your bed, so it pays to invest in both’. Oftwel, investeer in spullen die je veel gebruikt. Een slaapzakje valt wat ons betreft zeker in deze categorie. Een groot deel van de dag is je kindje (hopelijk) aan het slapen, dus dan is het fijn als dat in een goed slaapzakje is.

Duurzame materialen

Daarnaast gebruikt ergoPouch die duurzame materialen niet alleen voor de buitenkant van hun slaapzakjes, maar ook voor de voering van hun slaapzakjes. Veel andere merken gebruiken voor de voering synthetische materialen, waar we zelf niet zo’n fan van zijn. Synthetische materialen kunnen lekker warm zijn, maar zorgen ook voor een sauna effect. Hierdoor krijgt je baby het misschien te warm, gaat zweten en koelt hierdoor weer teveel af. 

Perfecte pasvorm 

Heel veel slaapzakken die geschikt zouden moeten zijn voor "newborn" baby's zijn te groot en hebben geen ideale pasvorm, dit kan gevaarlijk zijn wanneer je kindje met het hoofdje in de slaapzak verdwijnt. ergoPouch heeft echt nagedacht over hun modellen slaapzakken. De ergoCocoon bijvoorbeeld is gemaakt voor de allerkleinste en kun je ook gebruiken als inbakerslaapzakje. Net als de Jersey slaapzak sluit hij goed aan, maar heeft hij aan de onderkant genoeg ruimte voor de heupen en de beentjes zodat je kindje kan slapen in zijn natuurlijke houding (beentjes opgevallen naar de zijkant). 

De kwaliteit is ook belangrijk

En last but not least is de kwaliteit van ergoPouch supergoed en blijft deze supergoed. Wij gebruiken nu zelf al een aantal jaren deze slaapzakjes dus weten echt waar we het over hebben. Als je de wasvoorschriften volgt blijven de slaapzakjes heel mooi!

Als je dus een slaapzakje aanschaft van goede kwaliteit en duurzame materialen is het zeker het geld waard. Meer weten over welk ergoPouch slaapzakje het beste bij jouw kindje past? Je leest het hier.

Heb je hulp nodig bij het vinden van een ander fijn slaapzakje? Bekijk dan snel onze "Hoe kies ik de juiste slaapzak blog"!

 
Meer slaap informatie? 

We kunnen ons het heel goed voorstellen dat wanneer je je eerste kindje verwacht je eigenlijk geen idee hebt hoe het allemaal zal gaan. Daarom hebben we informatie verzameld die ook wij graag hadden willen weten voor onze eerste kindjes geboren waren. Schrijf je in op deze pagina en ontvang de informatie gratis op de mail :). 

 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Babyfoons & straling In het buitenland zijn ze er al langere tijd serieus mee bezig: de straling die DECT, WiFi en alles zonder een stekker of met microgolven afgeeft. Straling is niet zo gezond namelijk. In Nederland zijn we een beetje met andere dingen bezig en wordt h
  4. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 
Gerelateerde producten