Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Waarom kiezen voor een Superlove Merino wollen slaapzak?

Superlove Merino Bumble 0-2 jaar

Het hele jaar door in een Merino wollen slaapzak, te warm?

Bij wol denk je al snel aan de winter, kou en een dikke slaapzak die je warm houdt. Maar wist je dat merino wol warmte regulerend werkt en daardoor het hele jaar door gebruikt kan worden, ook in de zomer? De ontzettend fijne slaapzakjes van Superlove Merino worden gemaakt van merino wol en zijn perfect voor het hele jaar door!

Merino de superwol

Merino wol is een hele fijne en zijdezachte soort “superwol”. Deze wol komt van het Merino schaap, een oud ras afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland heeft een van de meest extreme klimaten op aarde. De Merino schapen grazen in de zuidelijke alpen van Nieuw-Zeeland, waar de temperaturen kunnen oplopen tot 35 graden in zomer en kunnen dalen naar -15 graden in de winter. De Merino schapen houden van deze koude en droge condities, en zoals de natuur het bedoeld heeft, groeien ze een enorm zachte vacht van superfijne wol - de meest gewilde wol in de wereld, bekend van zijn kwaliteit, puurheid en luxe zachtheid. 

De slaapzakjes van Superlove Merino zijn dubbel gebreid om extra ruimte in de stof in te bouwen. Hierdoor zorgt het slaapzakje voor warmte, terwijl hij zijn natuurlijke ademende functie behoud en zijn temperatuur regulerende werking. Zo blijft je kindje altijd comfortabel, in welke temperatuur dan ook. Merino wol is de perfecte natuurlijke vezel om je kindje in te omhullen het hele jaar rond, dit is waarom...

Superwarm in merino

Merino wollen vezels vangen luchtbubbels - hierdoor ontstaat er een microklimaat van warme lucht tegen de huid. Maar omdat merino wol ook super ademend werkt wordt overige warmte weggeleid. Dit is de temperatuur regulatie die merino wol heeft. 

In een hele koude omgeving creëert merino wol een klein beetje warmte. Wanneer vocht van het lichaam of uit de lucht in aanraking komt met de wol ontstaat er een natuurlijke chemische reactie welke warmte genereert. Superslim! 

De Superlove Merino slaapzakken hebben dan ook geen TOG waarde, dit omdat de slaapzak zich aanpast aan de temperatuur. De all season slaapzak is dan ook echt het hele jaar door te gebruiken ;).

Waarom is dit zo belangrijk?

Baby’s en dreumesen hebben moeite met het aanpassen op temperatuurschommelingen zoals volwassenen dat kunnen. Hierdoor verliezen ze 4x sneller lichaamswarmte. Baby’s onder een jaar hebben bijzonder veel moeite om hun eigen temperatuur te reguleren; zelfs in warme temperaturen, dus laat staan het Nederlandse wispelturige winter weer ;). Wordt je kindje vaak tussen 4 en 5 in de ochtend wakker? Rond deze tijd is het het koudst in de kamer, een goede slaapzak kan dan het verschil maken! 

Het is wetenschappelijk onderzocht en bewezen dat kleine kindjes die slapen in merino wol met name een verbeterd slaapritme hebben. Door de betere temperatuurregulering waren de kinderen relaxter en sliepen ze beter/langer. 

Superlove = Superzacht

De Superlove Merino wol is zo super fijn, het is ongeveer 1/10e van de breedte van een mensenhaar. In tegenstelling tot de traditionele wolsoorten heeft elke merino vezel een zijdezachte buiten laag, waardoor hij extreem zacht is met een fijne textuur. Superlove merino is comfortabel te dragen, zelfs bij de meest gevoelige huid, zelfs bij baby’s met eczeem en/of allergieën.  

Merino vs synthetische materialen 

Synthetische stoffen zoals polarfleece, polypropyleen en polyester zijn eigenlijk gewoon plastic. Gemaakt van petroleum, ze ademen niet en voelen snel vies en klam en gaan snel stinken. Tenzij behandeld met een chemische brand vertrager, zijn synthetische materialen licht ontvlambaar en kun je dus beter uit de buurt houden van kinderen. Een fleece slaapzak is daarom ook geen match voor de natuurlijke vezels van de Superlove merino slaapzak ;). 

Superlove merino is duurzaam en mulesing free

Alles van Superlove Merino is 100% natuurlijk, biologisch afbreekbaar en wordt geproduceerd op een manier die respect heeft voor ons milieu, evenals voor de mens en de dieren die bij elke stap van het proces betrokken zijn. 

Duurzaam: Elke lente komen de Merino schapen van de Hooglanden om hun wintervacht te laten scheren. Deze winterjas groeit vanzelf weer aan richting de winter. Deze vacht produceert een stof die 100% natuurlijk is en omdat hij elk jaar weer terug groeit compleet duurzaam is. 

ZQ™ geaccrediteerde wol telers hebben duurzame landbouwsystemen ontwikkeld die in harmonie zijn met het milieu en hebben de hoogste normen als het gaat om dierenwelzijn. 

Biologisch afbreekbaar: Wanneer een Superlove Merino kledingstuk aan het einde is gekomen van zijn lange en gelukkige leven is het compleet biologisch afbreekbaar, je kunt het gebruiken in de compost of in de grond begraven waar het op natuurlijke wijze in de grond zal afbreken.  

Ethisch verantwoord: Alle Superlove Merino kledingstukken worden gemaakt in de productiestudio van Superlove in het Engelse Lake District. Alle stoffen worden gesponnen, gebreid en geverfd bij gespecialiseerde fabrikanten die GOTS en Bluesign geaccrediteerd zijn.

Kortom door te kiezen voor een Superlove Merino slaapzakje heeft je kindje het nooit te koud of te warm en je bent ook nog eens duurzaam bezig ;). 

De Superlove Merino wollen slaapzakjes hebben we in de maten baby en peuter (toddler). Voor ons hele assortiment SuperLove Merino klik hier

 

Meer slaap informatie? 

We kunnen ons het heel goed voorstellen dat wanneer je je eerste kindje verwacht je eigenlijk geen idee hebt hoe het allemaal zal gaan. Daarom hebben we informatie verzameld die ook wij graag hadden willen weten voor onze eerste kindjes geboren waren. Schrijf je in op deze pagina en ontvang de informatie gratis op de mail :). 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

Gerelateerde berichten
  1. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  2. Babyfoons & straling In het buitenland zijn ze er al langere tijd serieus mee bezig: de straling die DECT, WiFi en alles zonder een stekker of met microgolven afgeeft. Straling is niet zo gezond namelijk. In Nederland zijn we een beetje met andere dingen bezig en wordt h
  3. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 
  4. Alles over slapen Al onze top blogs over baby's en slapen op een rijtje. 
Gerelateerde producten