Tijdelijk 15% korting op Wobbel

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

3 slaap producten die niet mogen ontbreken in je baby uitzet

Als je die ellelange baby uitzetlijsten voor je ziet, kan het je misschien duizelen hoeveel je nodig hebt. Maar zullen we je een geheimpje verklappen? Een hele hoop van die dingen heb je zeker de eerste weken nog niet nodig ;)

ergoCocoon sage & Grey Marle

 

 

Als je die ellelange baby uitzetlijsten voor je ziet, kan het je misschien duizelen hoeveel je nodig hebt. Maar zullen we je een geheimpje verklappen? Een hele hoop van die dingen heb je zeker de eerste weken nog niet nodig ;). In deze blog leggen we je uit welke 3 essentiële slaap producten er niet mogen ontbreken in je baby uitzet. 

Baby uitzet

Tegenwoordig kun je bij de meeste grote babyzaken wel een baby uitzetlijst downloaden. Een hele lange lijst met allemaal producten die je nodig zou moeten hebben volgens deze winkels. Bij ikbenmama vinden we dat je baby in de eerste weken eigenlijk genoeg heeft aan 3 basis elementen: een plekje om te slapen, een plekje dichtbij mama en papa in een draagzak of draagdoek en eten (luiers zijn natuurlijk ook wel handig en heel veel liefde ;)). Een hele hoop van die producten op de baby uitzetlijsten zul je in de eerste weken niet gebruiken of misschien helemaal wel niet gebruiken en dat is zonde. 

We delen in deze blog graag de 3 slaapproducten die volgens ons echt niet kunnen ontbreken in je baby uitzet. 

#1. Een co-sleeper

9 Maanden lang beweegt je baby mee op het ritme van jouw bewegingen in je buik. 9 Maanden lang zit je baby veilig bij jou en dan ineens moet hij de koude wijde wereld in. In deze westerse wereld verwachten we dat een baby gelijk op een eigen kamertje kan slapen, ver weg bij papa en mama vandaan, ver weg van de veilige haven. Je snapt dat dit voor een baby niet heel natuurlijk is en een baby heeft maar één manier waarop hij kan communiceren: huilen. Je kunt je dus voorstellen dat als zo'n baby'tje niet meer bij mama en papa in de buurt is hij zich onveilig voelt. 

Een co-sleeper is dé oplossing als je veilig samen wil slapen met je baby. Het is een aanschuifwieg die je vast zet aan je eigen bed. Zo heeft je baby wel een eigen plekje om in te slapen maar ben jij dichtbij genoeg om warmte, voeding en een veilig gevoel te geven. En voor jezelf is het ook wel erg fijn dat je niet elke voeding je bed uit hoeft ;). 

#2. Een newborn (0-3 mnd) slaapzakje

Je baby heeft geborgenheid nodig, hij heeft immers 9 maanden lang in een kleine ruimte gezeten omringt door mama. Een goed passend slaapzakje voor pasgeboren baby's kan daar bij helpen. Wij zijn fan van de ergoCocoon, dit slaapzakje past als een coconnetje om je baby heen en sluit mooi aan zonder te strak te zitten. Aan de bovenkant sluit hij aan en aan de onderkant geeft hij door zijn belvorm ruimte om de beentjes open te laten vallen. Dit is een natuurlijke houding waarin baby's lekker slapen. De ergoCocoon kun je ook omtoveren tot een inbakerslaapzakje, door simpel de drukknoopjes in de armsgaten te sluiten. De ergoCocoon is gemaakt van natuurlijke materialen wat weer helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur waardoor je baby beter slaapt. Hij is verkrijgbaar in verschillende diktes, zo kun je je baby kleden op de kamertemperatuur en heeft hij het nooit te warm of te koud. Met een slaapzakje heb je ook geen last meer van schuivende lakentjes en dekentjes ;).

#3. Een slaapknuffel met geluidjes

Een baby kan natuurlijk nog niet echt knuffelen met een knuffeltje, het wordt dan ook afgeraden om rondzwervende knuffels in een babybedje te leggen. Maar een slaapknuffel kan wel helpen met het in slaap vallen. De kindjes van het ikbenmama team hebben de SnüzCloud getest en hij is geslaagd met vlag en wimpel! Dit slaapknuffeltje kun je aan het bedje van je kindje vastmaken. Hij heeft 4 verschillende rustgevende geluidjes; Pink Noise, waterval, hartslag en een slaapliedje. Deze geluidjes kunnen je kindje helpen in slaap te vallen. Ook heeft hij twee ingebouwde lampjes die dan weer erg handig zijn voor nachtelijke voedingen en verschoningen ;). 

Er zijn al heel veel ouders en kindjes waarbij het SnüzCloud wolkje een favoriet is!

 

Meer slaap informatie? 

We kunnen ons het heel goed voorstellen dat wanneer je je eerste kindje verwacht je eigenlijk geen idee hebt hoe het allemaal zal gaan. Daarom hebben we informatie verzameld die ook wij graag hadden willen weten voor onze eerste kindjes geboren waren. Schrijf je in op deze pagina en ontvang de informatie gratis op de mail :). 

 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Babyfoons & straling In het buitenland zijn ze er al langere tijd serieus mee bezig: de straling die DECT, WiFi en alles zonder een stekker of met microgolven afgeeft. Straling is niet zo gezond namelijk. In Nederland zijn we een beetje met andere dingen bezig en wordt h
  4. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet.