Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Slapen bij een lage temperatuur

In de herfst, winter en vroege lente zijn de nachten fris. En je wilt natuurlijk dat je kleintje er warmpjes bij ligt. Wat is dan wijsheid en waar let je op?

Superlove merino silver linings

Je baby warm laten slapen bij een lage temperatuur

In de herfst, winter en vroege lente zijn de nachten fris. En je wilt natuurlijk dat je kleintje er warmpjes bij  ligt. Wat is dan wijsheid en waar let je op?

  • Allereerst: let op de kamertemperatuur. De buitentemperatuur is een indicatie, maar door (centrale) verwarming en isolatie kan de kamertemperatuur flink afwijken. Een ideale kamertemperatuur is 16-18 graden. Bij die temperatuur kun je je baby laten slapen in een slaapzak vanaf 2.5 TOG. 
  • TOG? Dat is de isolatiewaarde van een materiaal. We hebben er een handige kieswijzer voor. Hoe hoger het getal, hoe warmer de slaapzak. Met een hoge TOG heb je geen dekentjes meer nodig. Heb je een lagere TOG, dan kun je dekentjes toevoegen.
  • Naast de TOG van een slaapzak is pasvorm ook van belang: een passende fit is warmer dan een wijde slaapzak. 
  • De slaapzak is een laag, wat je eronder aantrekt een andere. Je voegt warmte toe door te werken met laagjes (romper/hemd, pyjama) en door te kijken naar het materiaal van de kleding. Katoen is koeler dan velours, wol is weer temperatuurregulerend en vochtabsorberend. Wij raden aan met merinowol te werken, omdat dit dun en zacht aanvoelt en de temperatuur zo mooi reguleert en het vocht absorbeert. Hoeveel laagjes je wanneer gebruikt kun je ook vinden in onze TOG-wijzer.

 


Wat raden we aan?


  • ergoPouch: de beste slaapzakjes die we ooit hebben getest. Door het gebruik van biologisch katoen, ook in de voering, is dit merk kwalitatief onverslaanbaar. Geen mouwen in hun slaapzakjes, voor optimale luchtcirculatie. Voor de allerkleinste kun je kijken naar de ergoCocoon. Daarnaast heeft ergoPouch hun sleepsuits: slaapzakjes met extra ritsjes, waardoor je 'beentjes' kan maken. Heel handig voor in een autostoel, buggy of als je je kindje in slaap draagt in een doek of draagzak. ergoPouch heeft verschillende TOG-waardes voor hun slaapzakjes en suits. Voor de echt koude nachten raden we 3.5 slaapzakjes of suits aan, of 2.5 TOG met een lekkere pyjama eronder. Check alle ergoPouch slaapzakjes hier                                                           
  • SuperLove Merino: Slaapzakjes gemaakt van dubbelgeweven superfijne merinowol met een buitenkant van organisch katoen. Warmte regulerend en daarom perfect voor de lente, zomer, herfst & winter. Omdat deze slaapzakjes van merinowol zijn gemaakt, wat warmte regulerend werkt, werkt Superlove Merino niet met TOG waardes. 
  • Snüzpouch: Deze handige slaapzakjes helemaal gemaakt van fijne katoen hebben een rits aan de voorkant zitten waarmee het verschonen van een luier in de nachtelijke uurtjes een peulenschil wordt. Er zit ruimte genoeg bij de beentjes om de slaapzak helemaal aan te laten bij het verschonen. Voor de winter raden we dan de 2.5 TOG aan eventueel met een extra laagje. 
  • The Little Green Sheep: Deze slaapzakjes zijn gemaakt van een organisch linnen en organisch katoen mix. Heerlijk zacht en lekker warm. Een handige rits aan de zijkant zorgt voor makkelijke nachtelijke verschoningen en met de drukknoopjes bij de armsgaten maak je de armsgaten passend. Verkrijgbaar in de 1.0 en 2.5 TOG.

Uiteraard hebben we nog meer merken slaapzakjes en is er voor ieder wat wils. Kom je er nog niet helemaal uit? Check dan onze kieswijzer.

 

Meer slaap informatie? 

We kunnen ons het heel goed voorstellen dat wanneer je je eerste kindje verwacht je eigenlijk geen idee hebt hoe het allemaal zal gaan. Daarom hebben we informatie verzameld die ook wij graag hadden willen weten voor onze eerste kindjes geboren waren. Schrijf je in op deze pagina en ontvang de informatie gratis op de mail :). 


Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

 

Gerelateerde berichten
  1. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  2. Babyfoons & straling In het buitenland zijn ze er al langere tijd serieus mee bezig: de straling die DECT, WiFi en alles zonder een stekker of met microgolven afgeeft. Straling is niet zo gezond namelijk. In Nederland zijn we een beetje met andere dingen bezig en wordt h
  3. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 
  4. Alles over slapen Al onze top blogs over baby's en slapen op een rijtje. 
Gerelateerde producten