Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

ikbenmama test: de Snüzpod

Snüzpod 3

 

De Snüzpod is een co-sleeper, wiegje en mozesmandje in één.

Met de Snüzpod slaap je veilig samen met je kindje op dezelfde kamer, co-sleeping. En dat is echt heel fijn!

Waarom we graag samen wilde slapen

Uit ervaring weten we dat sowieso de eerste maanden met je baby op één kamer slapen heel fijn is, maar ook ontzettend handig. Onze eerste had erge last van reflux en heeft de eerste twee maanden in een losstaand wiegje in onze kamer geslapen. Al sliep ze vaker bij papa op de borst dan in het wiegje. Uiteindelijk sliep ze de nachten door en is ze verhuisd naar haar eigen kamer en haar ledikant. Dat ze geen nachtvoedingen meer wilde was voor ons een teken dat ze klaar was voor deze stap. 

Toen we zwanger werden van de tweede was er geen twijfel mogelijk. We gaan ook dit kindje bij ons op de slaapkamer laten slapen in de eerste maanden. Het wiegje wat we bij de eerste hadden gebruikt hebben we verkocht, dit keer wilde ik het mezelf makkelijker maken. De Snüzpod had zich op ons uitzetlijstje gezet ;). Nu kun je je natuurlijk afvragen waarom we niet voor een andere co-sleeper hebben gekozen. Buiten dat ik al langer fan ben van de Snüz producten, sprak het design ons het meeste aan en de prijs is ook heel goed voor wat je krijgt. De prijs - kwaliteit is in goede verhouding. Ondanks dat je er maar ongeveer 6 maanden gebruik van maakt is het wel fijn om echt een goede co-sleeper te hebben. Niet alleen voor de nachtrust van je baby, maar ook die van jezelf ;). 

De voordelen van het veilig samen slapen met een co-sleeper waren voor ons vooral dat we beide ons bed niet uit hoefde als er een voeding nodig was of een luierverschoning. Je bent zo dicht bij je kindje dat je de hongersignalen al in de kiem gesmoord hebt voor ze kan gaan huilen en als ze even onrustig is dan is er een aai over de bol van mama om weer rustig te worden. 

De Snüzpod in de praktijk 

Een paar weken voor onze tweede spruit besloot het genoeg te vinden in de buik hadden we hem al neergezet in de babykamer. Zo kon hij snel na de geboorte al aan ons bed vastgemaakt worden en in gebruik genomen worden. De eerste twee weken sliep ze meer op ons dan in de co-sleeper. Wat heel normaal is overigens, want hoe zou jij het vinden na 9 maanden in die warme buik bij mama om dan ineens alleen te moeten liggen?

We hebben een boxspring bed en daar past hij perfect op, met de lange banden bevestig je hem aan het matras van de boxspring en hij gaat nergens meer heen. Je kunt hem ook gemakkelijk op de juiste hoogte zetten zodat hij veilig gebruikt kan worden. Al snel bleek dat ook ons tweede kindje wat refluxklachten had, bij de Snüzpod zit een plankje meegeleverd wat je eronder kunt bevestigen zodat het bedje in een lichte helling komt te staan. Dit helpt bij reflux klachten, maar ook als je kindje verkouden is kan het verlichting brengen. 

Het grootste voordeel vind ik dat hij gemaakt is van hout, daardoor is hij heel stevig en wiebelt hij niet zoals plastic dat zou doen. En daarbij, het oog wil ook wat, laat ik nou net deze uitstraling ook een stuk mooier vinden dan een plastic co-sleeper naast mijn bed. Je kunt het “bed gedeelte” ook van het onderstel aftillen mocht je hem mee willen nemen op vakantie, uit logeren of in een andere kamer in het huis willen zetten. Hier hebben wij (nog) geen gebruik van gemaakt. Izzy slaapt overdag meestal in de draagzak of draagdoek ;). Als losstaand wiegje zal hij gaan dienen om de overstap te maken van co-sleeper naar ledikant als de tijd daar is (tenzij we besluiten het ledikant ook naast ons bed neer te zetten, je weet maar nooit). 

 

Snuzpod3 dove grey

Accessoires

Met alleen een co-sleeper ben je er natuurlijk niet. Denk ook eens aan een matrasbeschermer, geloof me bij de eerste poepnami ben je me dankbaar ;). Oh wij hebben er trouwens twee, mocht er een gewassen moeten worden kan er een schone weer op. Snüz heeft ook heel fijn beddengoed wat bij de Snüzpod past. Een setje van 2 hoeslakentjes of een setje van 3 met 2 hoeslakentjes en een dekentje.

De pocket is ook zo'n fijn ding, die hang je aan de zijkant van het bedje en daar hebben wij bijvoorbeeld schone luiers, billendoekjes en een reserve hydrofielen doek in zitten. Deze zouden anders plek innemen op een nachtkastje of vervelend op de grond belanden. Nog een fijne toevoeging is de Snüzcloud. Dit slaapwolkje heeft verschillende rustgevende geluidjes en mooi zacht licht wat op een timer werkt. Als je even de kamer uit moet en je kindje niet zo goed tegen stille ruimtes kan is dit perfect om je kindje te helpen in slaap te vallen. In het begin gebruikte we vaak de hartslag, tegenwoordig is het slaapliedje favoriet.

Denk ook eens aan het matrasje. Wij hebben gekozen voor een natuurlijk matrasje. Begrijp me niet verkeerd, het matrasje wat er bij zit voldoet prima, maar het feit dat er bij een natuurlijk matrasje geen chemicaliën gebruikt worden vonden we wel een fijn idee. 

Wat wij ervan vinden 

Wat een uitvinding… Echt ik ben zo blij dat we dit keer gekozen hebben voor de Snüzpod. Ik word op tijd wakker bij hongersignalen, ik hoef mijn bed niet uit om een voeding te geven, als ze onrustig is komt er een aai over de bol en als ze ineens wakker schrikt kan ik haar lekker bij me nemen. Ook het wakker worden met zo’n blij koppie dat naar je kijkt is genieten. Ondanks dat papa in het begin wat sceptisch was en het liefste net als bij de eerste na twee maanden de baby naar de babykamer wilde verhuizen, ziet ook hij hoe fijn dit is. Vooral voor ons, de borstvoeding is ditmaal gelukkig wel gelukt en nu met 5 maanden heeft ze nog steeds nachtvoedingen. Dit had Benthe niet meer rond die leeftijd en ik kan me ook echt niet voorstellen hoe ik het zou moeten doen als ze nu al op haar eigen kamertje zou liggen. 

UPDATE 29-1-2021

Ik wilde jullie nog even op de hoogte brengen over hoe lang de Snüzpod uiteindelijk bij ons op de kamer heeft gestaan. Met 10(!) maanden hebben we hem losgemaakt en opgeborgen. Hij heeft niet meer gefungeerd als overloop naar het ledikantje, maar wel als baby-val-rol-niet uit ons bed systeem ;). Toen ze eenmaal kon zitten en staan was de co sleeper niet veilig meer om haar alleen in te laten liggen. Izzy heeft van 4 tot 9 maanden heel veel moeite gehad met het slapen zonder de borst. Ik kon haar regelmatig nog overleggen in de Snüzpod maar als ze dan wakker werd trok ze zichzelf omhoog (dit was met een maand of 7) en was het niet veilig meer. Toen zijn we gestart met haar overdag in het ledikant te leggen en in de avond ook. Tijdens de eerste nachtvoeding belandde ze naast me in bed en sliepen we samen (veilig) verder. De Snüzpod zorgde er toen voor dat ze niet zomaar uit ons bed zou rollen als ze ineens aan de wandel ging in haar slaap. Hij heeft er uiteindelijk dus langer gestaan dan ik in eerste instantie voor ogen had. Ik moest zelfs een traantje laten toen ik hem loskoppelde van ons bed. Een periode afgesloten, een fijne periode waarin onze dochter veilig bij ons heeft kunnen slapen. 

Wist je dat?

Wist je dat het samen slapen met je baby op één kamer door verschillende instanties (waaronder UNICEF) wordt aangeraden tot hij zeker 6 maanden oud is? Het is goed voor de hechting en de borstvoeding (als je dit geeft) en het is natuurlijk super fijn ;). Wil je meer weten over co-sleepen? Lees meer in deze blog

UPDATE 5-10-2020 
Wij hebben de Snüzpod 3 getest, inmiddels is er een Snüzpod 4 op de markt. Meer informatie over de upgrade van de Snüzpod vind je hier. 

 

 

Meer slaap informatie? 

We kunnen ons het heel goed voorstellen dat wanneer je je eerste kindje verwacht je eigenlijk geen idee hebt hoe het allemaal zal gaan. Daarom hebben we informatie verzameld die ook wij graag hadden willen weten voor onze eerste kindjes geboren waren. Schrijf je in op deze pagina en ontvang de informatie gratis op de mail :). 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Babyfoons & straling In het buitenland zijn ze er al langere tijd serieus mee bezig: de straling die DECT, WiFi en alles zonder een stekker of met microgolven afgeeft. Straling is niet zo gezond namelijk. In Nederland zijn we een beetje met andere dingen bezig en wordt h
  4. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 
Gerelateerde producten