Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Snüzpod 4, waar slapen begint

De Snüzpod 4, een co-sleeper en wiegje in één.

Snüzpod 4

De Snüzpod in een nieuw jasje, de Snüzpod 4

Veilig samen slapen kun je op meerdere manieren doen (daar lees je hier meer over). Eén van deze manieren is het gebruiken van een co-sleeper. 

De afgelopen jaren hebben we gezien dat het samen slapen met kindje steeds populairder wordt. En dat is super goed, want het is heel fijn voor zowel je kindje als voor jou. De Snüzpod 3 heeft er dan ook een hoop fans bij gekregen en was één van de favorieten in het ikbenmama assortiment.

Nieuwe richtlijnen

Het was tijd voor een nieuwe Snüzpod met nieuwe features en het kon op geen beter moment komen. Omdat steeds meer mensen hun weg vinden naar het veilig samen slapen werd het tijd om te kijken naar veiligheid en richtlijnen van de co-sleepers. Er zijn daarom richtlijnen opgesteld die ervoor zorgen dat je zeker weet dat je een veilige co-sleeper aanschaft. De Snüz zorgt er met de aanpassingen bij de Snüzpod 4 voor dat deze helemaal voldoet aan deze richtlijnen. 

 

Wat is er nieuw?

Even op een rijtje:

  • Alle co-sleepers moeten een barriëre van 12 cm hebben om ervoor te zorgen dat de baby niet uit het bedje kan rollen.
  • De ritsbare zijwand moet volledig tussen het matras van het ouderlijk bed en het wiegje zitten wanneer naar beneden geritst.
  • Een solide binnenkant. 
  • De zijkant moet volledig ademend zijn.
  • De baby heeft zijn eigen veilig slapen omgeving in het bedje met maximale luchtdoorstroom.

snuzpod 4

Het grootste verschil zit hem in de nieuwe half ritsbare zijwand. Deze stop je tussen het bedje en jouw matras (zie foto onder deze tekst). Doordat er een 12 centimeter hoogteverschil zit tussen het matras van de co-sleeper en die van jou kan je kindje niet het ouderlijk bed in rollen wanneer hij op ontdekkingstocht gaat door zijn bedje. De voering in het bedje (het Comfort Air systeem) zorgt er samen met de mesh zijwanden voor dat er altijd een goede luchtdoorstroom is en het helpt de temperatuur in het bedje te reguleren. Bij de Snüzpod 3 zat al een matrasje meegeleverd, deze hebben ze ook een upgrade gegeven! Bij de Snüzpod 4 vind je een ademend matras, uiteraard helemaal OEKO-Tex 100 getest zodat hij helemaal veilig is voor je kindje om op te slapen. 

Snuzpod 4 Dove

Is echt alles nieuw?

Nee, gelukkig niet ;). Ze hebben ook een paar kenmerken die de Snüzpod 3 zo'n fijne co-sleeper maakte intact gehouden. 

  • Je kunt de Snüzpod 4 nog steeds op 3 manieren gebruiken 
    • Als co-sleeper (vast aan je bed met bijgeleverde banden)
    • Als losstaand wiege 
    • Als mozesmandje (het bovenste wieg gedeelte kan van het onderstel getilt worden) 
  • De refluxstand 
  • Hij kan lichtjes wiegen als losstaand wiegje 
  • Licht van gewicht 
  • Het bedje is breder dan een gemiddelde wieg

Zo blijft ook de Snüzpod 4 een plekje waar je baby de eerste maanden van zijn leven veilig in slaap kan vallen naast mama of papa. 

 

Meer slaap informatie? 

We kunnen ons het heel goed voorstellen dat wanneer je je eerste kindje verwacht je eigenlijk geen idee hebt hoe het allemaal zal gaan. Daarom hebben we informatie verzameld die ook wij graag hadden willen weten voor onze eerste kindjes geboren waren. Schrijf je in op deze pagina en ontvang de informatie gratis op de mail :). 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 
  4. Alles over slapen Al onze top blogs over baby's en slapen op een rijtje. 
Gerelateerde producten