• Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Baby basics: wat heb je nodig?

Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.

Baby basics: wat heb je nodig?


Wat hoort er nu echt op een uitzetlijst?

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel uitzetlijsten te vinden, uiteindelijk gebruik je heel veel dingen die op die uitzetlijsten staan niet. Dat is natuurlijk zonde van het geld, wij van ikbenmama werken met 5 thema's. In deze thema's vindt je wat je nodig hebt voor de eerste tijd met je nieuwe gezin. 

Slapen

Je pasgeboren kindje slaapt natuurlijk niet vanaf nacht 1 door, dat is logisch. Maar je kunt de nachten wel zo makkelijk mogelijk maken. Bijvoorbeeld met een co-sleeper, deze zet je aan je bed vast. Hierdoor hoef je niet meer uit bed voor de nachtelijke voedingen maar kun je snel je kindje bij je pakken. Nog een bijkomend voordeel is dat je hongersignalen sneller oppakt en je kindje dicht bij mama en papa is waardoor hij/zij sneller in slaap valt. Meer over co-sleepen lees je hier.

Niet alleen een co-sleeper kan superhandig zijn, ook een slaapzakje is super fijn. Met een slaapzakje is het niet erg als er een dekentje weggeschopt wordt, je kindje blijft warm en kan zijn temperatuur beter regelen. Voor de allerkleinste kun je denken aan een inbakerslaapzakje. Maait je kindje bijvoorbeeld veel met zijn armpjes en maakt hij zichzelf daardoor wakker? Dan kun je het slaapzakje gebruiken als inbakerslaapzakje, naderhand kun je het inbakeren afbouwen door arm voor arm eruit te laten en het als een normaal slaapzakje te gebruiken. Dit kan je bijvoorbeeld doen met de ergoCocoon

Is je kindje al wat ouder dan kun je gaan voor een ergoPouch slaapzaksleepsuit of jersey slaapzak. De slaapzakjes zijn te krijgen in verschillende maten en TOG waardes. Het voordeel van een ergoPouch slaapzakje is dat het gemaakt is van natuurlijk materiaal waardoor je kindje het nooit te warm of te koud heeft als hij slaapt. 

Dragen

Je kindje heeft een natuurlijke behoefte om dicht bij je te zijn. Het is ook niet gek, 9 maanden lang heeft je kindje in jouw buik gezeten en moet nu ineens de wijde wereld in. Bij mama of papa is het veilig. Een makkelijkere manier om je kindje dicht bij je te hebben in plaats van het constant op te tillen (wat ook erg zwaar kan worden en je hebt geen handen meer vrij) is het dragen van je kindje in een draagdoek of draagzak. Je kindje voelt zich geborgen, jij hebt je handen vrij en het knuffelhormoon komt ook nog eens om de hoek kijken ;). We hebben de voordelen, manieren en waar je op moet letten bij het dragen voor je op een rijtje gezet. Je kunt ze hier lezen. 

Voeden

Met goed advies en een goede voorbereiding kom je al heel ver wat borstvoeding betreft. Wij zijn vooral fan van het zelf nadenken, wat past er nu echt bij jullie? Als borstvoeding bij jou in het rijtje past juichen we dit van harte toe en helpen we je graag het wat gemakkelijker te maken. Bijvoorbeeld met een fijne informatie. Borstvoeden is immers heel handig, je hoeft geen melkpoeder en flesjes mee te zeulen als je weggaat (tenzij je kindje uit logeren gaat), je hebt het altijd bij je. 

Spelen

Er komt een moment waarop je kindje de wereld om zich heen gaat ontdekken. Je kunt je kindje hierbij helpen, denk aan open ended speelgoed. Houten speelgoed is hier bij uitstek heel geschikt voor. Merken zoals: Grimm's, Wobbel, Stapelstein, Ette Tete, Grapat en Modu geven een kijkje in de fantasie van je kindje en van jou! 

Maar we hebben nog meer gaaf speelgoed zoals TIMIO, Oppi, Hubelino en Hossidesign

Wil je meer lezen over spelen? Check dan onze blogs.

 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Babyfoons & straling In het buitenland zijn ze er al langere tijd serieus mee bezig: de straling die DECT, WiFi en alles zonder een stekker of met microgolven afgeeft. Straling is niet zo gezond namelijk. In Nederland zijn we een beetje met andere dingen bezig en wordt h
  3. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 
  4. Alles over slapen Al onze top blogs over baby's en slapen op een rijtje. 
Gerelateerde producten