Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Verstelbare draagzakken

Verstelbare baby draagzakken groeien met je baby mee

De laatste tijd heb je een scala aan keuze als het gaat om verstelbare draagzakken. Gelukkig maar, want die verkleinkussens die je bij sommige draagzakken moet gebruiken zijn een compromis. Je maakt iets passend wat eigenlijk niet past, hierdoor verlies je een groot gedeelte van de ergonomie van de draagzak. 

Het voordeel van deze verstelbare draagzakken is dat je ze vrij snel na de geboorte (vaak vanaf maat 56) al kunt gebruiken. Als een doek knopen niets voor jou is en je toch graag snel je kindje wil dragen dan is een verstelbare draagzak voor jou de beste keuze. We hebben de verstelbare draagzakken die je bij ikbenmama kan vinden voor je op een rijtje gezet:

Tula Free-to-Grow

We schatten dat ongeveer 7 van de 10 klanten die bij ons in de winkel komen met een Tula Free-to-Grow naar huis gaan. Het is een drager die bij de meeste mensen ook gewoon goed zit. Hij is met drukknoopjes te verstellen in de tailleband en het rugpand kan hoger gemaakt worden met de gespjes aan het rugpand. Hij is in drie stappen verstelbaar; de kleinste stand gebruik je bij kindjes vanaf maat 56, de tweede stand wordt meestal gebruikt met 62/68 (kijk goed naar je kindje, als de onderbeentjes los naar beneden hangen is de stand goed, staan ze gefixeerd moet je nog even wachten met de volgende maat, dan zitten de beentjes overspreid) en de laatste stand past goed vanaf maat 74. Met deze draagzak kun je doordragen tot ongeveer maat 86/92. Je kunt deze verstelbare draagzak gebruiken voor het dragen van je kindje op de buik en op rug (als je kindje zelfstandig van lig naar zit kan komen mogen ze in een draagzak op de rug). En natuurlijk is deze draagzak te krijgen in heel veel leuke printjes, want zeg nou zelf, het oog wil ook wat ;)

We hebben een filmpje voor je gemaakt waarin we laten zien hoe makkelijk de Tula FTG in gebruik is: klik

Tula Explore

De mooie printjes van Tula, maar toch een draagzak met meerdere functies? Dan is de Explore een goede keuze. Met deze draagzak kun je je kindje dragen op de buik met het gezichtje naar je toe, op de buik met het gezichtje van je af* én op de rug. 

*Bij deze drager heb je dus de optie om je kindje naar voren te laten kijken, ook wel face forward dragen genoemd. En hoewel dit merk er goed over nagedacht heeft, is dit een niet-ergonomische positie (van een verder ergonomische draagzak). In deze draagzak wordt echter deze positie wel als meest ergonomisch ervaren van de draagzakken op de markt die deze functie hebben. Wij zijn altijd fan van het zelf nadenken, dus laten de keuze voor een dergelijke drager en het gebruik daarvan helemaal over aan jou. Meer over het dragen van je baby in de Face Forward positie lees je hier.

ErgoBaby Adapt

De Adapt is een hele fijne draagzak die je met klittenband in de tailleband op de goede maat zet. In de tailleband vind je ook vanaf welk gewicht je ongeveer door kan gaan naar de volgende stand. Let ook hierbij goed op je kindje of het al kan. De verstelbare neksteun kun je ook per stand aanpassen zodat je kindje altijd voldoende ondersteuning heeft. Het grootste voordeel van deze draagzak is dat hij op 3 manieren gedragen kan worden: op de buik, de heup en op de rug. De schouderbanden kunnen gekruist worden wat voor sommige mensen comfortabeler draagt. Deze drager is geschikt voor kindjes vanaf maat 56 t/m maat 86/92.

Ook voor de Adapt hebben we een filmpje gemaakt waarin we laten zien hoe je deze het beste aan kunt doen: klik

Ergobaby OMNI

Met de OMNI heb je een draagzak die vooral ontworpen is voor de actieve dragers. Dit kun je niet alleen terug zien in de look maar ook in de functies van de drager. Net als de Adapt is deze verstelbaar met klittenband in de tailleband. Hij beschikt over een handig tasje die je los kunt halen of aan de tailleband kunt laten zitten. Deze drager kan in 4 posities gebruikt worden; met je kindje naar je toe, met je kindje van je af*, op de heup en op de rug. Ook hier kunnen de schouderbanden gekruist gedragen worden voor meer comfort. Deze drager is geschikt voor kindjes vanaf maat 56 t/m maat 86/92.

*Bij deze drager heb je dus de optie om je kindje naar voren te laten kijken, ook wel face forward dragen genoemd. En hoewel dit merk er goed over nagedacht heeft, is dit een niet-ergonomische positie (van een verder ergonomische draagzak). In deze draagzak wordt echter deze positie wel als meest ergonomisch ervaren van de draagzakken op de markt die deze functie hebben. Wij zijn altijd fan van het zelf nadenken, dus laten de keuze voor een dergelijke drager en het gebruik daarvan helemaal over aan jou. Meer over het dragen van je baby in de Face Forward positie lees je hier.

ISARA The One

The One  is helemaal verstelbaar vanaf maat 56 t/m maat 104/110. Dit gaat net als bij de andere Isara modellen doormiddel van klittenband in de tailleband en de gespjes op het rugpand. Deze draagzak is gemaakt van draagdoekenstof en vormt zich helemaal om je kindje heen. De vele verstelmogelijkheden zorgen er ook voor dat hij voor mensen met verschillende posturen makkelijk te gebruiken is, de schouderbanden zijn bijvoorbeeld langer en korter te maken. Bij deze drager zitten verbreders die je aan de draagzak vast kunt maken wanneer je kindje ongeveer maat 86 heeft, dan kan hij nog een stuk langer mee! Met The One kun je op de buik, heup en de rug dragen. We hebben hem getest en hier kun je lezen wat we ervan vonden.

ISARA Quick Full Buckle & Half Buckle

Door een inovatieve manier van verstellen is de ISARA Quick Full Buckle en de ISARA Quick Half buckle handig in gebruik. De Quick Full Buckle klik je aan de voorkant vast. Je kunt deze met gekruiste en rechte schouderbanden dragen op de buik, op de heup en op de rug. De Quick Half buckle verstel je op dezelfde manier. Door het klittenband te verstellen op de tailleband verklein je het zitje en wordt de draagzak korter zodat hij zelfs past bij een maat 50. De Half Buckle klik je vast in de taille en je knoopt de schouderbanden.

LIMAS Flex

Deze draagzak is ontzettend veelzijdig. Doordat de schouderbanden zowel aan de tailleband als aan het rugpand bevestigd kunnen worden, wordt het gewicht van je groeiende baby perfect ondersteund. Traploos in de breedte en hoogte te verstellen, gemaakt van soepele draagdoeken stof, past deze baby draagzak vanaf maat 56 tot ongeveer maat 104. En nog mooier, je kunt hem ook omtoveren tot een Onbu draagzak! Je haalt de tailleband eruit waardoor het een makkelijk mee te nemen rugdraagzak wordt. Heel handig wanneer je kindje veel wil lopen maar de beentje snel moe worden, als je je kindje wil dragen tijdens de zwangerschap of omdat je een tailleband niet prettig vindt zitten. 
Limas is overgenomen door Stokke. Op dit moment zijn ze nog bezig met het produceren van de nieuwe draagzakken. Deze komen pas in September/Oktober terug op voorraad.

Storchenwiege

Storchenwiege is een draagmerk wat al een hele tijd meedraait. Ze maken verstelbare half buckle draagzakken die mee gaan vanaf maat 50 (ze zijn echt heel klein in te stellen!) t/m maat 86. De tailleband verstel je door het riempje strakker aan te trekken, het rugpand maak je korter en langer door het riempje aan de zijkant van het rugpand. Je hebt twee varianten; de normale baby carrier en de wrap baby carrier. De eerste heeft gevulde schouderbanden, de tweede heeft schouderbanden die je uit kunt spreiden. 

Hoppediz

Dit Duitse merk maakt hele fijne verstelbare half buckle draagzakken. De Bondolino is er eentje die al lang meegaat en nog steeds menig ouder met plezier draagt. De Nabaca is een nieuwere variant, deze kun je niet alleen verstellen, hij heeft ook meerdere maten rugpanden waarmee je altijd een draagzak hebt die bij de maat van jou kindje past. 

De Primeo is de allernieuwste toevoeging aan het Hoppediz assortiment. Deze super verstelbare draagzak is heel gemakkelijk om te doen en past al vanaf maat 50. Dit is ook de draagzak die in sommige ziekenhuizen gebruikt wordt bij prematuren kindjes (onder begeleiding).

Manduca

Terug van weggeweest! De Manduca XT is een nieuwe kijk op de ouderwetse Manduca draagzak. Hij is nu heel fijn verstelbaar, maar heeft nog steeds zijn gepatenteerde Zip-In waarmee je het rugpand hoger kunt maken. Door het rugpand onder bij de tailleband naar binnen te schuiven verstel je hem naar de juiste breedte die je baby nodig heeft.

 

Tot slot

We hopen dat we je met deze blog een beetje geholpen hebben wat overzicht te krijgen in de wereld van de verstelbare draagzakken. Een draagzak blijft vaak maatwerk, de ene persoon is de andere niet en wat bij de ene lekker zit hoeft bij de ander niet perse lekker te zitten. Mocht je dus graag willen komen passen ben je uiteraard welkom bij ons in Udenhout. (Check altijd eerst de winkelpagina of Google voor aangepaste openingstijden) 

Of stuur een berichtje via FacebookInstagram of mail naar klantenservice@ikbenmama.nl

 

Meer informatie over dragen?

We geven in een gratis PDF uitgebreid antwoord op de drie meest gestelde draagvragen. Je kunt hem hier downloaden.

 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

 

 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 
  4. Alles over slapen Al onze top blogs over baby's en slapen op een rijtje. 
Gerelateerde producten