Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

ikbenmama test: ergoCocoon

Een slaapzakje voor de allerkleinste, dat is de ergoCocoon

ergococoon pebble newborn

De ergoCocoon, een slaapzakje voor de allerkleinste

Wanneer je baby pas geboren is, is het niet zo raar dat hij/zij de geborgenheid van de buik mist. Het ergoCocoon inbakerslaapzakje kan helpen om tijdens het slapen deze geborgenheid terug te geven. 

Bij onze oudste hadden we de slaapzak en sleepsuit bag van ergoPouch al geprobeerd en daar waren we ontzettend tevreden over. Het was dan ook een no brainer om de ergoCocoon op onze uitzetlijst neer te zetten. En zo nam ik twee ergoCocoon slaapzakjes in de 1.0 TOG variant mee naar huis om uit te proberen. 

Een geborgen gevoel

De eerste week heeft Izzy voornamelijk bij ons in bed/ boven op een van ons geslapen, dus in die eerste week hadden we nog geen gebruik gemaakt van het slaapzakje, maar toen ze klaar was om in de Snüzpod te gaan slapen kreeg ze ook een ergoCocoon aan. En eerlijk, dat maakte een wereld van verschil. Geen dekentjes waar ze onder kon verdwijnen of die net niet lekker bleven zitten, het slaapzakje sloot al gelijk mooi aan voor een geborgen gevoel. We hebben ook even de inbaker functie geprobeerd, dat is simpel de drukknoopjes bij de armsgaten dicht maken en de armpjes in het slaapzakje laten. Daar was Izzy echter niet van gediend ;). Maar voor kindjes die zichzelf wakker maken met hun armpjes kan het een uitkomst zijn. 

We hadden twee verschillende printjes om uit te testen: de Quill en de Mint stars (oude collectie). De Quill voelde ietsjes stugger aan en de Mint stars was lekker soepel. Die tweede was dan ook de favoriet. Het is trouwens altijd handig om er twee te hebben, mocht de ene in de was zitten en niet op tijd droog zijn dan heb je altijd een reserve! 

ergococoon quill

TOG waarde

Ik had bewust gekozen voor de 1.0 TOG, Izzy is in Maart geboren en dan kan het in de nacht nog wat fris zijn. Zeker in het begin kunnen ze hun lichaamstemperatuur nog niet goed reguleren dus is het fijn als je je kindje hiermee kan helpen door de juiste dikte slaapkledij te kiezen. Als je meer wil weten over de TOG waarde van slaapzakjes, lees dan vooral ook deze blog. Met een 1.0 TOG kun je in principe het hele jaar vooruit, bij lagere temperaturen kun je gemakkelijk een laagje kleren of een dekentje toevoegen, als het warmer wordt doe je juist wat minder kleertjes of alleen een luier eronder aan. Is het dan nog te warm, kun je ook voor een 0.2 TOG kiezen, deze zijn perfect voor in de zomer. Doordat de ergoCocoon slaapzakjes gemaakt zijn van natuurlijke materialen (ook de vulling bij de 2.5 TOG) blijft de temperatuur mooi stabiel. Het voelt niet als een sauna, wat je al snel met synthetische stoffen hebt. In de ochtend was het nekje van Izzy lekker warm, maar niet klam en zweterig. De slaapzakjes komen trouwens met een handige thermometer, hier staat ook precies op bij welke kamertemperatuur je je kindje wat aan kunt trekken. 

what to wear guide ergopouch

Perfecte pasvorm

Nog een groot voordeel van de ergoCocoon is de pasvorm, het bovenste gedeelte sluit heel mooi aan en aan de onderkant is er genoeg ruimte voor de beentjes. Zo heeft je baby toch het geborgen gevoel met een beetje vrijheid ;). Dat is trouwens niet het enige handige aan de slaapzakjes. Ze hebben een dubbele rits, hierdoor wordt het verschonen in de nacht super makkelijk. Een tip van mij: leg je kindje niet met de billen naar je toe, de spuitpoep in de eerste weken zijn geen pretje in de nacht :').
Je hoeft door de dubbele rits met het aantrekken van het slaapzakje niet te hannessen met die rits bovenin bij het keeltje, wat je vaak bij een normale slaapzak wel hebt. Ook kun je hem aanhouden tijdens de nachtelijke voeding, dan hoef je je baby niet in een koud bedje weer terug te leggen en blijft hij/zij lekker warm. Dat vond ik tijdens de voedingen ontzettend fijn want dan kon ze na de voeding zo weer verder slapen.  

Welke maat is het beste?

We zijn begonnen met de maat 0-3 maanden. Het is belangrijk, zeker in het begin, om een goed passend slaapzakje te hebben zodat je kindje er niet in verdwijnt. Bij de hals sluit hij heel mooi aan en ook de armsgaten zijn niet te groot. De maat klopt zeker, met 3 maanden waren we klaar voor de volgende maat. We gebruikte hem trouwens niet alleen in de nacht, maar in de eerste periode ook wel eens overdag als we merkte dat ze het een beetje koud had ;). 

Wist je dat het gebruik van een slaapzakje zelfs aangeraden wordt door verschillende instanties? Ik kan dit alleen maar beamen, het maakt de nachten zoveel fijner! Wees wel gewaarschuwd, want het schattigheidsgehalte gaat door het plafond met zo'n slaapzakje aan. Ik zou wel uren naar mijn slapende baby kunnen kijken ;).

Wil je meer weten over de fijne slaapzakjes van ergoPouch? We hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet in deze blog.

 

ergococoon mint stars

<3 Andrea 

 

 

Meer slaap informatie? 

We kunnen ons het heel goed voorstellen dat wanneer je je eerste kindje verwacht je eigenlijk geen idee hebt hoe het allemaal zal gaan. Daarom hebben we informatie verzameld die ook wij graag hadden willen weten voor onze eerste kindjes geboren waren. Schrijf je in op deze pagina en ontvang de informatie gratis op de mail :). 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Babyfoons & straling In het buitenland zijn ze er al langere tijd serieus mee bezig: de straling die DECT, WiFi en alles zonder een stekker of met microgolven afgeeft. Straling is niet zo gezond namelijk. In Nederland zijn we een beetje met andere dingen bezig en wordt h
  4. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 
Gerelateerde producten