Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

3 Tips voor een slapende baby in de lente en zomer

Zo slaapt je baby ook bij warmte in de lente en zomer.

Wanneer de temperatuur buiten stijgt wordt, wordt de kamertemperatuur in de babykamer ook hoger. Maar hoe help je je baby met een fijne dag- en nachtrust wanneer de temperatuur stijgt in de lente en zomer?

We hebben 3 tips voor je zodat je voorbereid de lente en zomer in kan ;). 

#1. Check de kamertemperatuur 

Buiten kan het erg warm worden, maar automatisch wordt het dit binnen ook. Belangrijk is dus om je kindje te kleden op de kamertemperatuur. Maar wat is dan de ideale temperatuur voor een babykamer? De meest ideale temperatuur voor je baby om in te slapen is 16-20 graden. Zeker voor baby’s onder een jaar, zij zijn extra vatbaar voor oververhitting. Het dichtdoen van rolluiken (of de ramen blinderen) en het dichthouden van je ramen overdag tijdens de heetste uren kan helpen om de temperatuur laag te houden in de babykamer. 

#2. Kleed je baby aan op de temperatuur. 

Hierbij is het werken met een slaapzakje het makkelijkst! Deze komen in verschillende diktes (TOG waarde) gemaakt voor een bepaalde kamertemperatuur. Als je deze gebruikt hoef je alleen maar laagjes toe te voegen of weg te laten. Voor de zomer is een slaapzakje met een dikte van 0.5 TOG of minder ideaal. Je kunt ook goed kijken naar het materiaal waar het slaapzakje van is gemaakt. Je zou het niet zeggen, maar merinowol zorgt er bijvoorbeeld weer voor dat de temperatuur gereguleerd wordt en vocht wordt afgevoerd. Meer over materialen van slaapzakjes en voor welke temperatuur je welke dikte slaapzakje gebruikt lees je hier

#3. Hoe voelt het nekje van je baby?

Het nekje? Ja! handjes en voetjes zijn geen graadmeter voor hoe warm je baby het heeft. Is je baby onrustig en heeft hij moeite met in slaap vallen, voel dan even het nekje. Wanneer het nekje koud aanvoelt voeg je een laagje toe. Als het nekje klam en warm voelt dan haal je een laagje weg. Voelt het nekje normaal aan warmte en is het niet klam? Dan heeft je baby het behaaglijk en zal de onrust ergens anders vandaan komen. 

 

Het samen slapen in één kamer, bijvoorbeeld met een co-sleeper maakt het nog makkelijker om je baby in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat de temperatuur goed is. 

 

Meer slaap informatie? 

We kunnen ons het heel goed voorstellen dat wanneer je je eerste kindje verwacht je eigenlijk geen idee hebt hoe het allemaal zal gaan. Daarom hebben we informatie verzameld die ook wij graag hadden willen weten voor onze eerste kindjes geboren waren. Schrijf je in op deze pagina en ontvang de informatie gratis op de mail :). 

 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Babyfoons & straling In het buitenland zijn ze er al langere tijd serieus mee bezig: de straling die DECT, WiFi en alles zonder een stekker of met microgolven afgeeft. Straling is niet zo gezond namelijk. In Nederland zijn we een beetje met andere dingen bezig en wordt h
  4. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 
Gerelateerde producten