Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Ikbenmama test: Het Yumi Yay nachtlampje

 

yumiyay tika en billy nachtlampje

Yumi Yay, niet alleen een nachtlampje.

Iets wat je niet snel terug zal zien op een must have lijst voor babyspulletjes is een nachtlampje. Maar eigenlijk is een nachtlampje onmisbaar in je babyuitzet. Ik zal je vertellen waarom. 

Of je nu borst of flesvoeding geeft, samen slaapt of niet, een nachtlampje is super handig. Zacht licht is fijner voor jou en de baby wanneer je in de nacht een luier moet verschonen of een voeding moet geven. Want zeg nou zelf, wanneer het grote licht aan gaat ben je gelijk klaarwakker en je baby waarschijnlijk ook. 

Natuurlijke materialen

De Yumi Yay lampjes zijn van Belgische makelij, dat is misschien al een leuk weetje, maar nog leuker om te weten is dat het materiaal waar ze van zijn gemaakt helemaal baby proof is. De cover is gemaakt van food graded siliconen én het lampje is helemaal vrij van BPA, ftalaten en andere schadelijke stoffen. Het is dus helemaal niet erg als het lampje bij het mondje van je kindje beland ;).  Het laadstation is gemaakt van bamboehout en hij laad op via een USB stekker. De fijne materialen zie je terug in de prijs, maar geloof me, dit lampje is het dubbel en dwars waard om op de uitzetlijst gezet te worden! 

Een verhaaltje voor het slapengaan

De siliconen covers van de Yumi Yay lampjes hebben verschillende figuurtjes. Er zitten er twee per verpakking. Wij hebben de Tika en Billy lampjes, een groen aapje en oranje beertje, je hebt ook nog Otti en Finn, een olifant en vogeltje. Voor elk figuurtje is er ook een verhaaltje geschreven (los verkrijgbaar) wat super leuk is om voor te lezen samen met je kindje. We hebben de verhaaltjes voorgelezen aan onze oudste en die vindt ze helemaal leuk. 

Het zijn dus niet alleen lampjes, het zijn ook figuurtjes waar een verhaal bij hoort. Dit maakt het nog leuker. Zo maak je het bedtijd ritueel nog een tikje gezelliger.

Wat wij ervan vinden

Of in dit geval, wat ik ervan vind aangezien ik de nachtelijke verschoningen en voedingen op mij neem. Het grootste voordeel van dit fijne lampje vind ik de verschillende standen. Als je hem aan draait heeft hij zacht licht wat de hele nacht zou kunnen branden. Als je er een keertje op tikt gaat de “inwendige timer” op 20 minuten waarna hij zichzelf uitschakelt. Tik er nog een keer op en hij zet de timer op 40 minuten. Een derde keer tikken gaat hij weer terug in zijn nachtmodus. Je kunt dus niet alleen de timer maar ook de felheid van het licht bepalen. De nachtmodus is perfect voor de voedingen, een fijn schemerlichtje, als je er op tikt wordt hij wat feller en dit is fijn voor verschoningen. Je ziet dan net wat meer. 

Tot nu toe staat hier standaard het oranje (Billy) covertje op het lampje. Dit geeft wat warmer licht dan de groene (Tika). Maar dat is dus heel persoonlijk, mijn man vindt het groene lampje ook fijn licht geven. Wanneer onze jongste naar haar eigen kamertje verhuist zullen we wat meer gaan afwisselen naar wat zij leuk vindt. 

Wanneer we in de avond naar bed gaan doen we alvast het lampje aan zodat het grote licht niet aan hoeft. Fijne sfeerverlichting om bij in slaap te vallen. Izzy grijpt dan gelijk naar het lampje om vervolgens het lampje helemaal af te lebberen. Daar komt het voordeel van de food graded silicone cover kijken. Het is helemaal veilig voor een kindermondje en lekker zacht voor de handjes. Door de cover voelt het lampje ook niet heet en kan er veilig mee gespeeld worden. 

yumiyay billy yumiyay billy yumiyay billy

Aanrader?

JA! Met hoofdletters ;). Het is niet het goedkoopste nachtlampje op de markt, maar het is wel een van de fijnste. Je kunt het ook een beetje scharen onder speelgoed omdat je kindje er zoveel meer uit haalt dan alleen een lichtje in de nacht. Het is ook een leuk kraam- of verjaardagscadeautje trouwens. Wij zijn in ieder geval fan en ik kan niet wachten tot ik ook de jongste uit de boekjes voor kan lezen. 

 

<3 Andrea

 

Meer slaap informatie? 

We kunnen ons het heel goed voorstellen dat wanneer je je eerste kindje verwacht je eigenlijk geen idee hebt hoe het allemaal zal gaan. Daarom hebben we informatie verzameld die ook wij graag hadden willen weten voor onze eerste kindjes geboren waren. Schrijf je in op deze pagina en ontvang de informatie gratis op de mail :). 

 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Babyfoons & straling In het buitenland zijn ze er al langere tijd serieus mee bezig: de straling die DECT, WiFi en alles zonder een stekker of met microgolven afgeeft. Straling is niet zo gezond namelijk. In Nederland zijn we een beetje met andere dingen bezig en wordt h
  4. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 
Gerelateerde producten