Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Wat is open ended speelgoed + 4 tips

Wat is dat nou eigenlijk: open ended speelgoed?

De naam zegt het al, een open einde. Open ended speelgoed is speelgoed met ruimte voor de fantasie van je kindje. Vaak is dit speelgoed zonder geluid, gemaakt van duurzame materialen en prikkelt zowel de fantasie van het kind als de ouder. 

Dit speelgoed is gemaakt om lang mee te gaan. In elke levensfase kan het kind zijn of haar fantasie er op los laten. Open ended speelgoed helpt ook perfect bij de ontwikkeling, inlevingsvermogen en verbeeldingskracht.

4 Open Ended speelgoed tips

#1. Grimm’s houten speelgoed 
Met stip op nummer 1 staat het houten speelgoed van Grimm’s. Vooral bekend om de houten regenbogen. Gemaakt van hout met FSC certificering, milieuvriendelijke (en kindvriendelijke) verf is het duurzaam speelgoed wat lang meegaat. De natuur vind je terug in dit speelgoed, elke houtnerf is te zien en maakt het een uniek product. 

Zoek op instagram eens op de #ibmgrimmschallenge en #grimmscreations om te zien wat je allemaal met dit prachtige speelgoed kan maken! 

 

groene regenbogen van Grimm's

#2. MODU 
Dit gave merk uit Denemarken heeft blokken ontwikkeld van speciaal foam. Nu zul je misschien denken; blokken, dat is toch niks nieuws? Nou, de blokken van MODU zijn een beetje anders. Met pinnen en wielen kun je er van alles mee maken. Een auto, een hindernisparcours, een hobbelpaard, een raket, noem het maar op. En nog een fijne bijkomstigheid voor papa en mama: de blokken kunnen in de vaatwasser gereinigd worden ;). Er zijn verschillende kits zodat je helemaal los kan met je ontwerp kunsten. 

 

Modu blokken

#3. Stapelstein

Één van onze top favorieten zijn de stapelstenen van Stapelstein. Deze lichtgewicht stapelstenen (ze wegen maar 180 gram!) zijn gemaakt van grondstof besparende EPP en 100% recyclebaar, vrij van weekmakers en andere chemicaliën en dus helemaal veilig in gebruik. Ze zijn weerbestendig, waterafstotend en UV-bestendig dus ook geschikt om lekker mee buiten te spelen. Denk maar eens aan een spelletje de vloer is lava, of kleuren sorteren. Je kunt met het balansboard van Stapelstein ook nog evenwichtsoefeningen doen, ook leuk voor ons volwassenen ;).  

 

stapelstein pastel

#4. Wobbel 
“Een kromgetrokken plank, wat moeten ze daar nou mee?” Dit is toch wel een van de eerste dingen die we te horen krijgen wanneer mensen voor het eerst in aanraking komen met de Wobbelboard. Met een Wobbel kun je stiekem meer dan je denkt: Het is een racebaan voor je speelgoed auto's, een fijne ligplek om een boekje te lezen, een balansbord, een glijbaan, een klimtoestel, een... vul zelf maar in! Hij is verkrijgbaar in verschillende varianten en psssst er is er ook een voor de “grote” kinderen onder ons ;). 

 

wobbelboard

 

Invitation to play 

De vierde tip die we je mee willen geven is het uitdagen van jezelf en je kinderen. Of, nouja misschien heb jij het meer nodig dan de kids. Kinderen hebben een onbezonnen fantasie, deze raak je naarmate je ouder wordt langzaam kwijt (of niet). Om je kindje uit te nodigen in het spel kun je een invitation to play neerzetten. Gebruik hierbij verschillende soorten speelgoed en zet een uitnodiging om te spelen klaar waar je dan samen met je kindje mee kan spelen. Bouw een kunstwerk van Grimm's en Grapat, leg een Way to Play autobaan over de Wobbel, bouw een super voertuig met MODU, ga waar jouw eigen fantasie je brengt. 

 

Niets moet, alles mag en het belangrijkste, het is echt heel erg leuk!

 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

Gerelateerde berichten
  1. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  2. Laat je fantasie wobbelen! Een Wobbelboard is een geweldige manier om je kindje te laten spelen met zijn fantasie! Benieuwd hoe het werkt?
  3. De grote regenbogen van Grimm's - en een alternatief! Ze zijn ontzettend populair met een reden, maar er is nog meer aan de horizon! 
  4. Wat is het verschil tussen een Wobbel Pro en een Wobbel Original?
Gerelateerde producten