Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Laat je fantasie wobbelen!

Een Wobbelboard is een geweldige manier om je kindje te laten spelen met zijn fantasie! Benieuwd hoe het werkt?

Wobbel balansboard

Een wobbel balansbord, wat is dat precies?

"Een kromgetrokken plank, wat kun je daar nou mee?" Is een zin die vaak voorbij komt in één adem met het noemen van de Wobbel. Nou, je kunt er stiekem best veel mee! Denk maar eens aan een racebaan voor je speelgoed auto's, een fijne ligplek om een boekje te lezen, een balansbord, een glijbaan, een klimtoestel, een... vul zelf maar in! 

Het feit is dat kinderen een enorme fantasie hebben, die wij als volwassenen een beetje kwijt zijn geraakt onderweg. Voor je kind is een Wobbel dus veel meer dan alleen een "kromgetrokken plank" ;).

De oorsprong van de Wobbel

Van oorsprong komt de Wobbel  uit de Waldorf-scholen, in Nederland ook wel bekend als de Vrije School. Wobbelboard heeft de Wobbel opnieuw uitgevonden en heeft dit klassieke balans board een nieuw jasje aangemeten. Het voordeel van de Wobbel is dat het gebruik maakt van balans en kracht, hiermee ondersteunt het balansbord op een speelse manier het lichaamsbewustzijn en het evenwicht van zowel jong als oud. 

De Wobbel is niet alleen voor kinderen

We kunnen dus concluderen dat de Wobbel niet alleen leuk is voor kinderen maar ook voor ons oudere personen. Denk bijvoorbeeld eens aan Wobbel Yoga.. super rustgevend ;). Alle Wobbels zijn getest op gewicht en kunnen zeker 100 kilo hebben. De Wobbel XL is zelfs getest en kan tot 200 kilo aan en is dus perfect voor oudere kinderen en volwassenen. 

Hoe is de Wobbel gemaakt

De Wobbel is vervaardigd uit zorgvuldig gestapelde en geperste lagen beukenhout en heeft een unieke kromming. Hij nodigt uit en geeft je fantasie een boost!

 

We hebben een Wobbel op reis gestuurd en hier zijn een paar ervaringen op een rijtje: 

Michelle - "Ook wij hebben de wobbel een week mogen proberen. Mijn eerste gedachte bij het uitpakken van de doos is wat is ie groot, is dit geen xl?! Maar wat staat ie meteen mooi in de kamer, gewoonweg sereen in zijn eenvoud naast die schreeuwerige toettoet baan die mijn jongens geweldig vinden. Als eerst heb ik er natuurlijk gewoon zelf opgestaan. Ietwat onwennig maar meteen leuk.
Mijn 4 jarige gaat meteen allerlei manieren bedenken hoe de wobbel te gebruiken, brug, wip, zijn fantastie werkt overuren en wat is zo’n kinderbrein toch creatief. Hij maakt er ook het meest gebruik van. Mijn 2 jarige gebruikt de wobbel graag als brug of wipje. En mijn kleinste van 11 maanden kruipt er overheen. Mijn oudste van 4 zegt nu inderdaad dat hij de wobbel erg mist, dus wie weet heeft de Sint straks een leuke verrassing! Dank voor het lenen!!"

Lieke - "De wobbel is een weekje bij ons geweest. Hij is op verschillende manieren gebruikt om te wobbelen, schommelen, als podium om op te zingen. Nicolien is 2 jaar en 4 maanden en verbaasde me er over dat ze er zo veel mee deed."

Xandrieke - "Wij hebben de wobbel op visite gehad voor een weekje. Onze jongens hebben er van genoten en wij denken er nu zeker over om hem aan te schaffen."


Anita - "Onze oudste twee kinderen (bijna 3, en 4.5 jaar) hebben er iedere dag meerdere keren mee gespeeld. De wobbel was een wobbel om te wobbelen, maar ook een brug voor de auto's en treinen, een relaxplekje, een circuspodium, een ziekenhuisbed, een glijbaan, een skateboard etc. Na de eerste dag, na enkele zere vingers, begrepen ze ook heel goed hoe er mee om te gaan. Hij is klein en licht genoeg om hem zelf om te kunnen draaien. Het leren om netjes op de beurt wachten is ook flink geoefend .
Voor onze jongste van anderhalf was het nog wat te hoog gegrepen. Hij kan uiteraard nog niet zelf de wobbel goed verplaatsen, en vond het schommelen alleen maar leuk om handen en knieën, en was het snel beu. Er overheen lopen bijvoorbeeld bleek echt nog te moeilijk door de kromming.
Verder waren wij positief verrast door hoe makkelijk de wobbel schoon te houden is. Natuurlijk is de houten kant glad en makkelijk met een doekje af te nemen, maar ik vreesde een beetje voor de kant met het vilt. het is alleszins meegevallen, hoe goed het vilt zich houdt. Het trekt geen stof of kleine viezigheidjes aan die van buiten komen bijvoorbeeld. We hebben hem ivm een een oude onregelmatige tegelvloer wel alleen op een speelkleed gebruikt, dus kan slijtage niet inschatten op een tegelvloer of hout.
Hoewel het wel "weer een behoorlijke unit" is in je woonkamer vanwege de afmetingen, is hij wel zo mooi om te zien en rustig neutraal van kleur, dat het niet per se hoeft te storen.
Wij gaan binnenkort verbouwen, en na afloop hiervan zou het zomaar kunnen dat de misschien de sint een wobbel meeneemt uit Spanje "

 

Meer weten?

We hebben het verschil tussen alle wobbels voor je op een rijtje gezet in deze blog. Zo kun je precies zien welke Wobbel balansbord bij jullie past!

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 




Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 
  4. Alles over slapen Al onze top blogs over baby's en slapen op een rijtje. 
Gerelateerde producten