Tijdelijk 15% korting op Wobbel!

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Wat is het verschil tussen een Wobbel Pro en een Wobbel Original?

Welke moet ik kiezen, de Wobbel Pro of de Wobbel Original?

Ze lijken erg veel op elkaar, maar er zijn toch een aantal verschillen tussen de Wobbel Pro en de Wobbel Original. Hier hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

Wat is er niet anders?

Eerst even wat er hetzelfde is, namelijk de 'plank'. Deze is net zo groot (90 cm) en hetzelfde afgewerkt bij de Wobbel Pro als bij de Original, daar zit dus geen verschil in. Het verschil zit hem in het vilt. De Wobbel Original heeft wolvilt en de Pro heeft ecovilt. 

Het vilt

Bij de Wobbel Original is het vilt gemaakt van wol. Dit is wat zachter en in meer kleuren verkrijgbaar. Het vilt onder de Original bedekt niet de gehele Wobbel aan de onderkant. Omdat het er op geplakt wordt, kun je eventueel later nog een keer het vilt laten vervangen. 

Bij de Wobbel Pro is het vilt gemaakt van gerecycled plastic. Dit maakt het wat steviger en bij veelvuldig gebruik slijt het minder snel. Daarnaast is het makkelijker schoon te maken. Wel is het zo dat de vezels van het vilt na het persen plat liggen en door gebruik (of transport) wat overeind komen te staan. Het kan dus zijn dat als je de Wobbel Pro bij je thuis krijgt het vilt niet helemaal glad is. Maar het is natuurlijk de bedoeling dat de Wobbel gebruikt wordt ;). Na de eerste paar keer gebruiken zal de rest van het vilt ook omhoog gaan staan. 

Het vilt is samen met het hout geperst, hierdoor bedekt het vilt de hele onderkant van de Wobbel en kan het niet vervangen worden. Het vilt is ook helemaal vegan, mocht je dat belangrijk vinden. 

En de prijs? 

Verder verschilt de prijs: De Wobbel Original heeft een adviesprijs van €160 en de Wobbel Pro komt op €150. Dit heeft dus te maken met het verschil in vilt. 

Kort samengevat: De Original heeft wolvilt, verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en het vilt voelt wat zachter aan. De Wobbel Pro heeft steviger vilt, in minder kleuren verkrijgbaar maar is makkelijker schoon te maken en beter geschikt voor intensief gebruik. En een tientje goedkoper ;)

ikbenmama is een van de grootste Wobbel verkopers van Nederland, dus check onze uitgebreide Wobbel voorraad hier

Outlet

Wist je dat we ook een Wobbel outlet hebben? Hier vind je wobbels die een kleine imperfectie hebben waardoor we ze niet voor de volle prijs willen verkopen. Ze zijn verder helemaal nieuw ;) alleen ietjes goedkoper. 

 

Nieuwsbrief voor alle mama's 


Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

Gerelateerde berichten
  1. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  2. Laat je fantasie wobbelen! Een Wobbelboard is een geweldige manier om je kindje te laten spelen met zijn fantasie! Benieuwd hoe het werkt?
  3. De grote regenbogen van Grimm's - en een alternatief! Ze zijn ontzettend populair met een reden, maar er is nog meer aan de horizon! 
  4. Werken bij ikbenmama, iets voor jou?