Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Wat een jaar..... een terugblik op 2018

Terugkijken doen we af en toe bij ikbenmama, hier zijn onze hoogtepunten van 2018

1) Het ikbenmama team

Als je snel wil gaan, ga alleen. Als je ver wil gaan, ga samen. Dit spreekwoord is heel erg van toepassing op webshops, zeker als er groei is. Vaak zie je dat mensen teveel dingen zelf willen blijven doen, teveel nieuwe producten of merken willen introduceren of dingen gaan doen die niet bij ze passen. En natuurlijk hebben we daar bij ikbenmama ook last van, maar we hebben ook op tijd de kracht van een team ingezien. En het ikbenmama team was voor ons (Maarten en Yvonne) het absolute hoogtepunt van 2018. Doordat werk overgenomen kon worden, konden we genieten van de geboorte van onze dochter Liz (ons persoonlijke hoogtepunt van 2018), toch nog een Negenmaandenbeurs draaien en alle pakketjes ook nog eens op tijd de deur uit krijgen! Daarnaast kunnen taken verdeeld worden, kunnen we ook een keer een dagje vrij nemen en staat alles net een stukje stabieler. Liza, Andrea, Yasmijn en John: bedankt!

 

2) Jullie als bezoeker/klant

Geen winkel zonder klanten natuurlijk. En hoewel schaalvergroting een hot issue is in het e-commerce landschap en de grotere winkels steeds groter lijken te worden, weten jullie ons toch nog steeds te vinden voor fijne producten waar je echt wat aan hebt. En daarom zijn en blijven jullie altijd een hoogtepunt voor ons! 

 

3) Beurzen

Ikbenmama is natuurlijk van oorsprong een webshop. Maar wij geloven dat je naast een goede online aanwezigheid ook offline aanwezig moet zijn. Dat doen we in Udenhout en Amsterdam natuurlijk al, maar in 2018 hebben we ook de sprong gemaakt om op beurzen te staan. En dat is geen makkelijke sprong! Juist omdat vrijwel alles bij ons gericht is op online, zijn we helemaal niet gewend om dit soort fysieke beurzen te doen. Het is wat betreft logistiek en ook personele inzet bijna topsport, maar zowel de Negenmaandenbeurs als het in de Wolken festival zijn succesvol geweest voor ons. En het leukste van die beurzen? Dat we mensen ontmoeten die ons al een tijdje volgen, onze nieuwsbrieven lezen en ons zelfs feliciteerden met de geboorte van Liz ;)

 

4) Groei

Het is heel moeilijk om in de e-commerce wereld actief te zijn. Waar veel mensen, zeker in de baby-wereld, vanuit een passie een webwinkel beginnen, is het gewoon een bikkelharde, commerciële strijd. Waar het moeilijk opboksen is tegen een aantal grotere partijen. Zeker als die grotere partijen ook nog eens met verlies mogen/kunnen draaien. 

Maar des te trotser zijn we dat we als ikbenmama op onze eigen manier invulling kunnen blijven geven aan een mooi assortiment en dat we in 2018 enorm hard gegroeid zijn. Met allerlei moeilijkheden en uitdagingen van dien (groeien is best moeilijk, net als in het echte leven), maar we doen het toch maar mooi wel! 

 

5) Fijne producten en leveranciers

We hebben ons team en jullie als klant genoemd, maar we zijn natuurlijk ook nergens zonder goede producten. En niet alleen dat, maar ook de leveranciers achter deze producten zijn ontzettend belangrijk! In 2018 hebben we nog duidelijker geleerd op welke leveranciers we kunnen bouwen en waar we dus mee door kunnen gaan. 

En qua producten? De Snüzpod3, Tula Explore en Tula Half-Buckle zijn succesvolle introducties geweest van merken die we al hadden, terwijl Grimm’s en Wobbel twee merken zijn die we succesvol hebben geïntroduceerd. Stuk voor stuk hoogtepunten voor ons.

 

Al met al was 2018 een bomvol jaar. En 2019 zal niet rustiger gaan worden ziet het er naar uit, maar we hebben er zin in!

We bedanken jullie voor een mooi jaar en hopen jullie volgend jaar weer terug te zien!

 

Maarten en Yvonne (en Liza, Yasmijn, Andrea en John, zie puntje 1;)

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Alles over slapen Al onze top blogs over baby's en slapen op een rijtje. 
  3. Ikbenmama over dragen Een handig overzicht van fijne blogs over dragen
  4. Tula en ErgoBaby De twee best verkochte merken uitgelegd.