Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Tula en ErgoBaby

De twee best verkochte merken uitgelegd.

De twee meest verkochte merken bij ikbenmama

De twee meest verkochte merken uit ons assortiment zijn Tula en ErgoBaby, maar waarom is dat eigenlijk? Voornamelijk omdat het twee bekende merken zijn die dragers ontwikkelen met een goede pasvorm. Sinds de opkomst van de draagzak zijn deze merken bezig zich constant te ontwikkelen.

Tula

De Tula is een ergonomische drager verkrijgbaar in veel verschillende printjes. Hij is goed verstelbaar middels de tailleband, de schouderbanden en het borstriempje. Hierdoor is de Tula ook geschikt voor dragers met een verschillend postuur. Deze draagzak kan op de buik en op de rug gedragen worden. Tula heeft inmiddels 5 type draagzakken, hieronder hebben we ze overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. 

Tula Free-to-Grow

De Tula Free-to-Grow is momenteel de standaard als het gaat om ergonomische babydragers. Geschikt als buik- en rugdrager, draag je je kindje zonder insert vrijwel vanaf de geboorte (3,2 kilo) maat 56, in een goede ergonomische houding. Dit betekent dat je kindje een goede knie-tot-knie ondersteuning heeft, de billetjes lager zitten dan de knietjes (M-houding) en dat de rug een natuurlijke bolling kan aannemen. Maar ook dat de drager het gewicht van je kindje goed verdeelt over jouw bovenlichaam. Kortom: alles wat je zoekt in een babydrager! De Free-to-Grow groeit als het ware met je kindje mee omdat het rugpand zowel in de breedte als in de hoogte te verstellen is. In de hoogte kan dit door handige gespen, in de breedte door een systeem met drukknopen. Hierdoor is de Free-to-Grow in de breedte in 3 standen te gebruiken voor optimale ondersteuning.

Tula Half Buckle

De Tula half buckle is een draagzak waarvan je de tailleband vast moet klikken en je de schouderbanden van kunt knopen. Het voordeel hiervan is dat de banden gekruist kunnen worden op de rug. Hierdoor heb je een fijne verdeling van het gewicht, zeker als je snel last krijgt van rug en schouders. Nog een voordeel is dat je deze draagzak niet alleen kunt gebruiken voor buik- en rugdragen maar ook als heupdrager. Deze verstelbare drager is net als de Free-to-Grow te gebruiken vanaf maat 56 tot ongeveer maat 86/92, nog iets langer als je de banden verder uitspreid. Deze draagzak is bij Tula uitlopend en zal dus uit het assortiment gaan.  

Tula Explore

De Tula Explore is een comfortabele verstelbare ergonomische draagzak die je vrijwel vanaf de geboorte kunt gebruiken.  Dit is de eerste drager die Tula heeft ontwikkeld waarbij je je kindje ook op een ergonomische manier met het gezicht naar voren kunt dragen. De Tula Explore kun je verstellen door de drukknoopjes in de tailleband en is gemakkelijk om te doen, de neksteun biedt genoeg ondersteuning voor een newborn, dreumes en slapend kindje. De Explore heeft 3 draagposities; buik tegen buik, op de rug en met het gezichtje naar buiten. De Explore is te gebruiken vanaf maat 56 t/m maat 86/92. Door de gevoerde schouderbanden en tailleband zit de draagzak comfortabel en wordt het gewicht goed verdeelt. Ook heeft de Explore gevulde beenopeningen, dit zorgt voor extra comfort voor je kindje. 

Tula Lite

De Tula Lite is gemaakt van scheurbestendige en sneldrogende nylon en daardoor is deze drager ideaal voor gezinnen die graag wandelingen maken of regelmatig reizen. Als je de draagzak even niet gebruikt, kan je hem oprollen en als heuptasje dragen.

Tula Standaard/baby

De Standaard maat kan gebruikt worden bij kindjes (met verkleinkussen, apart te krijgen) vanaf maat 56. Vanaf maat 74 mogen ze in de Tula Standaard zonder insert. Je kunt deze drager gebruiken tot ongeveer maat 86/92.

Tula Toddler

De Tula Toddler is een echte peuterdrager en geschikt vanaf maat 92. Hiermee kun je je peuter nog doordragen tot ongeveer maat 104/110. Knie tot knie ondersteuning is bij die maat niet echt meer nodig, maar minimaal ¾ van het bovenbeen moet nog ondersteund zijn voor een comfortabele zit en de gewichtverdeling voor de persoon die draagt.

Tula Pre-School

Wil je je kindje toch nog iets langer doordragen? Dan is de Tula Pre-School een fijne opvolger van de Tula Toddler. Hij kan gebruikt worden vanaf maat 98/104 en gaat nog een hele tijd mee!

 

ErgoBaby

ErgoBaby maakt dragers gericht op de actieve ouder. Begonnen met een drager helemaal gemaakt van katoen, ontworpen door een mama met een visie; een babydrager maken welke de ontwikkeling van de ruggengraat van haar kind bevordert, terwijl het gewicht van de baby gelijkmatig verdeeld wordt over de heupen en schouders van de ouder, om de belasting van rug en nek te verlichten. Inmiddels hebben ze meerdere ergonomische draagzakken ontwikkeld:

Ergobaby Embrace

Voor de allerkleinste en in het begin is de Ergobaby Embrace ontzettend fijn om te gebruiken. Hij is heerlijk zacht door de rekbare draagdoeken stof waarvan hij is gemaakt. De tailleband klik je om je taille en de schouderbanden kruis je op de rug en klik je aan het rugpand vast. Dit zorgt voor extra comfort voor de dragende persoon, ook kun je de schouderbanden wat uitspreiden voor een fijne ondersteuning. De draagzak is te gebruiken vanaf maat 50/56 t/m ongeveer maat 74. Tot ongeveer maat 62/68 rol je het rugpand op om de draagzak te verkleinen, als je merkt dat je kindje geen goede knie tot knie ondersteuning meer heeft gebruik je hem zonder het rugpand op te rollen. Wil je het graag zien? We hebben er een handig filmpje van gemaakt! Deze vind je hier of bij de Embrace in de webshop bij de afbeeldingen. 

ErgoBaby Adapt

De ErgoBaby Adapt is een verstelbare drager die te gebruiken is in drie posities; op de buik, heup en rug. De drager groeit mee met je kindje vanaf maat 56 tot ongeveer maat 86/92 en heeft geen verkleinkussen nodig. Deze drager is helemaal ergonomisch voor zowel kindje als de persoon die draagt. Past ook goed bij dragers met een verschillend postuur. De schouderbanden kunnen gekruisd gedragen worden en hij beschikt over een fijne lendesteun.

ErgoBaby Omni 360

De ErgoBaby Omni 360 is dé all-in-one draagzak van ErgoBaby. Deze ergonomische drager heeft àlles in huis om je kindje vlot en comfortabel te dragen. Zo kan je met de ErgoBaby 360 Omni draagzak je kindje op 4 verschillende manieren dragen, vanaf dag 1, zonder verkleinkussen. Dankzij het unieke velcro-verstelsysteem aan de binnenkant van de comfortabele tailleband, kun je deze ergonomische draagzak perfect aanpassen aan de groei van je kindje. Daardoor is de draagzak in elk van de vier posities ergonomisch voor de heupen en ruggengraat van je baby.

ErgoBaby heeft bij de ontwikkeling van deze ergonomische draagzak ook gedacht aan het comfort van mama en papa. Want speciaal voor je eigen draagcomfort, kan je kiezen of je de schouderbanden van de draagzak recht of gekruist draagt. De draagzak kan gedragen worden op de buik, heup en rug. De OMNI is nu ook verkrijgbaar in de Dream uitvoering met Soft Touch Cotton.

ErgoBaby Omni Breeze 

Door de speciale SoftFlex™-mesh waar de Omni Breeze van is gemaakt, draag je je baby ook met warm weer droog en comfortabel. Deze draagzak heeft net als de Omni 360 4 draagposities. De SoftFlex™-mesh maximaliseert de luchtdoorstroming waardoor je ook in de zomer je kindje fijn bij je kan dragen.

Ergobaby Aerloom

De Aerloom van Ergobaby is de eerste ergonomische babydraagzak gemaakt van FormaKnit. 87% Van deze gebreide stretch stof is gemaakt van gerecyclede plastic flessen! Ergobaby is de eerste die met FormaKnit een baby draagzak op de markt heeft gebracht. Hij is dus niet alleen fijn omdat jij je handen vrij hebt en je baby dichtbij, hij is ook nog eens goed voor het milieu! 

De Aerloom is mega licht van gewicht (0,66 kg), past zich aan aan jouw lichaam en dat van je baby door dat de FormaKnit mee beweegt. Hij is voorzien van een lendesteun, is eenvoudig te verstellen en om te doen en heeft een geïntegreerde luchtdoorstroming. 

Deze baby draagzak is geschikt vanaf maat 56 t/m 86/92. Hij kan gebruikt worden op de buik met het gezichtje naar je toe, op de buik met het gezichtje van je af, en op de rug. Hij is gemakkelijk verstelbaar en in hoogte aan te passen. 

ErgoBaby 360

Het verschil tussen de Omni 360 en de 360 is dat je met de 360 nog een verkleinkussen nodig hebt als je je kindje er vanaf maat 56 al in wil dragen. Vanaf maat 74 is er geen verkleinkussen meer nodig ;). Verder zijn alle posities hetzelfde, je kunt er mee dragen op de buik (ook met het gezichtje naar voren), de heup en de rug. 

ErgoBaby Original Phoenix

De ErgoBaby Original Phoenix is de draagzak waar het allemaal mee begon voor ErgoBaby; vooral geroemd om zijn ergonomie. Het is echter ook een draagzak met veel flexibiliteit. Niet alleen heb je drie draagposities (voor met gezichtje naar je toe, op de heup en op de rug), maar met de babyinsert maak je bijvoorbeeld de draagzak geschikt voor pasgeborenen.

Met insert is de draagzak te gebruiken vanaf maat 56, zonder insert past hij goed vanaf maat 74 t/m maat 86/92. De schouder en heupbanden zijn extra gevuld met foam, waardoor het niet alleen comfortabeler draagt maar ook het gewicht goed over je lichaam wordt verdeeld.

Goed om te weten

Face forward dragen (met het gezichtje naar buiten dragen) is niet echt een houding waar wij fan van zijn, de 360 draagzakken van ErgoBaby en de Tula Explore maken het mogelijk dit wel op een zo ergonomisch mogelijke manier te doen. Echter, aangeraden wordt om je baby alleen met gezichtje van je af te dragen vanaf de leeftijd van 5-6 maanden (niet jonger i.v.m. prikkels en nekstabiliteit) en ook alleen voor maximaal 15 minuten wanneer je kleintje wakker is.

De Coole draagzakken

Bijna elke van de bovengenoemde draagzakken (zowel Tula als ErgoBaby) hebben een "cool" variant. Bij Tula noemen ze dit de Coast drager en bij ErgoBaby de Cool of de Air. Deze draagzakken zijn voorzien van mesh (materiaal met hele kleine gaatjes), wat ervoor zorgt dat je drager in de zomer een stuk koeler is omdat de gaatjes zorgen voor een betere ventilatie in de drager. Deze kun je vinden door de filter Koel (ja of nee) te gebruiken wanneer je een merk hebt gekozen op deze pagina.

Op de rug?
Alle draagzakken van Tula en ErgoBaby (m.u.v. de Embrace) kun je gebruiken om je kindje op de rug te dragen. Vaak breekt er op een gegeven moment een fase aan waarin je kindje meer wil gaan zien. Als je kindje zelf van lig naar zit kan komen (dus zonder hulpmiddelen) mag je je kindje op de rug gaan dragen in een draagzak. Het ruggetje van je kindje is dan sterk genoeg om zich te corrigeren en recht te houden. Als je dit al eerder doet, kan het ruggetje van je kindje de druk nog niet aan omdat hij in een hele andere positie terecht komt dan als hij op de buik zit. Wil je kindje wel al eerder rond kijken kun je met de draagzakken van ErgoBaby en de Tula Half Buckle op de zij dragen. We hebben op ons Youtube kanaal handige filmpjes staan waarin we je laten zien hoe je de draagzak op de rug kunt gebruiken. 

Passen
Wat we je ook graag mee willen geven is: een draagzak is zo persoonlijk als een goede BH of een goed paar schoenen. Wat de een lekker vindt zitten hoeft bij de ander niet fijn te zijn. Daarom is het aan te raden een draagzak te passen. Dit kan bij ons in Udenhout. Check wel voor je weggaat even de actuele openingstijden via google of de winkelpagina ;). 

 

Meer informatie over dragen?

We geven in een gratis PDF uitgebreid antwoord op de drie meest gestelde draagvragen. Je kunt hem hier downloaden.

 
Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 
  4. Alles over slapen Al onze top blogs over baby's en slapen op een rijtje. 
Gerelateerde producten