Tijdelijk 15% korting op Wobbel

 • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
 • Snel verzonden
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Gratis verzending vanaf 50 euro

Waarom de Tula Free-to-Grow de meest verkochte draagzak is

Want dat is ook echt zo! Wij schatten dat zeker 7 van de 10 mensen die bij ons de winkel binnen lopen weer weg gaan met een Tula Free-to-Grow, in deze blog lees je waarom dat zo is. 

Tula Free-to-Grow Playdate

Waarom is de Tula Free-to-Grow zo populair?

Eigenlijk kunnen we daar een vrij simpel antwoord op geven: 

 • De Free-to-Grow past bij heel veel verschillende posturen 
 • Hij is lang te gebruiken 
 • Deze draagzak heeft de leukste printjes 
 • Je ziet ze overal voorbij komen (dit is natuurlijk niet het belangrijkste, maar het wil wel wat zeggen)

De Free-to-Grow en onze ervaring

We schatten toch wel dat 7 van de 10 ouders die willen gaan dragen en bij ons in de winkel terecht komen naar huis gaan met de Free-to-Grow, dit komt omdat de Free-to-Grow bij veel mensen met een verschillend postuur prettig zit. Ook op beurzen waar we komen (Negenmaandenbeurs, In de Wolken Festival, We are Pregnant), is de Free-to-Grow met kop en schouders de best verkochte draagzak.

De standaard onder de baby draagzakken

De Tula Free-to-Grow is momenteel de standaard als het gaat om ergonomische baby draagzakken. Geschikt als buik- en rugdrager, draag je je kindje zonder insert vrijwel vanaf de geboorte (3,2 kilo) maat 56, in een goede ergonomische houding. Dit betekent dat je kindje een goede knie-tot-knie ondersteuning heeft, de billetjes lager zitten dan de knietjes (M-houding) en dat de rug een natuurlijke bolling kan aannemen. Maar ook dat de draagzak het gewicht van je kindje goed verdeelt over jouw bovenlichaam. Kortom: alles wat je zoekt in een babydraagzak! Niet gek dat het bij ons de best verkochte draagzak is ;). De Free-to-Grow groeit als het ware met je kindje mee omdat het rugpand zowel in de breedte als in de hoogte te verstellen is. In de hoogte kan dit door handige gespen, in de breedte door een systeem met drukknopen. Hierdoor is de Free-to-Grow in de breedte in 3 standen te gebruiken voor optimale ondersteuning.

De printjes van Tula

Sinds de eerste printjes van de Free-to-Grow gelanceerd zijn, zijn er al een hoop printjes de revue gepasseerd en worden er veel kindjes gedragen in deze draagzak. Er zijn een paar printjes vaste collectie, deze blijven wat langer in de collectie maar ook dit wordt van tijd tot tijd opgefrist. Denk bijvoorbeeld aan de Discover en de Soar die er al vanaf dag 1 zijn. De rest van de printjes zijn allemaal limited editions en eenmaal uitverkocht bij Tula ook niet meer bij te bestellen. Komt er dus een printje uit waar je helemaal verliefd op bent? Wacht dan niet te lang ;). In deze blog lees je meer over de printjes van Tula.

We hebben sinds 2019 ook een echte ikbenmama Exclusive: de Emerge. Daar is in 2020 nog een printje bij gekomen die exclusief bij ikbenmama te verkrijgen is: de Believe.

Wanneer past een baby draagzak goed?

Of een draagzak fijn zit is afhankelijk van een aantal factoren; het postuur van de persoon die draagt en de pasvorm van de draagzak. We merken dat de Free-to-Grow bij heel veel mensen goed past omdat deze breed te verstellen is, voor zowel het kindje als de ouder. En we hebben hem al bij heel veel verschillende posturen aangezien! 

Hij beschikt in de tailleband over 3 drukknoopjes, drie standen, die helpen om de draagzak mee te laten groeien met je kindje. Ook is het rugpand korter en langer te maken door de gespen aan de schouderbanden. 

De belangrijkste tips die we mee kunnen geven om de draagzak prettig te laten zitten is om de tailleband echt in de taille te plaatsen en het riempje achter op je rug te verlagen waar hij precies in het midden zit. Zo wordt het gewicht van je kindje perfect verdeeld! Hieronder in dit filmpje laten we zien hoe je de Tula Free-to-Grow werkt: 


Wil je nog meer weten over de verschillende draagzakken van Tula of wil je graag meer informatie over het dragen van je kindje? Lees dan even deze blogs. Kom je er nog niet uit? Neem dan contact met ons op via Facebook of Instagram, of stuur een mailtje naar klantenservice@ikbenmama.nl. We helpen je graag met het vinden van de draagzak die bij jullie past! 

 

Meer informatie over dragen?

We geven in een gratis draaggids uitgebreid antwoord op de drie meest gestelde draagvragen. Je kunt hem hier downloaden.

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. Gerelateerde berichten
 1. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
 2. Alles over inbakeren
 3. Ikbenmama over dragen Een handig overzicht van fijne blogs over dragen
 4. Waarom dragen?