• Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Voeding

Ok, waar is de gebruiksaanwijzing? Of je nu borst- of flesvoeding geeft, op een gegeven moment zoek je wat houvast. Zeker als de eerste chaotische weken van het prille leventje achter de rug zijn en je langzaam maar zeker weer in het normale leven terechtkomt, wil je graag weten wat normaal is en wat niet. In deze blogs geven we je antwoord op veel gestelde vragen omtrent het (borst)voeden van je baby.

Het voeden van je baby

Ik leg mijn baby aan mijn borst en dat is het toch? Je zult merken wanneer je net bevallen bent en gaat beginnen met de borstvoeding dat er een hoop vragen de kop op steken. We zullen proberen je zoveel mogelijk antwoord te geven op deze vragen. 

Borstvoeding geven

De melk die jouw lichaam maakt is altijd precies wat je kindje nodig heeft. Dat betekent niet dat je geen vragen hebt als het gaat over borstvoeding geven. In deze blog geven we antwoord op de vragen: "Hoe start je met borstvoeding geven?" en "Hoe moet je melk kolven en hoe bewaar ik deze melk?" 

Wat is stuwing?

Borstvoeding geven is een kwestie van vraag en aanbod. In de eerste weken stemmen deze zich op elkaar af. Dan stuit je ook op het fenomeen "stuwing". Maar waar is het goed voor dat je borsten groeien tot maatje basketbal?

De natuurlijke maaginhoud van een baby

We zijn tegenwoordig zo gewend om te kijken naar de hoeveelheden die op een verpakking staan dat we vergeten dat het maagje van een baby helemaal niet zo groot is. Als live borstvoeding geven niet lukt en je wil gaan kolven om je baby met de fles jouw melk te geven, is het belangrijk om met het geven van de fles rekening te houden met de natuurlijk maaginhoud van je baby. In deze blog lees je daar alles over. 

 

 

 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt.

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 
  4. Alles over slapen