Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

ikbenmama test: de Tula Free-to-Grow

Tula Free-to-Grow sleepy dust

De Tula Free-to-Grow de best verkochte draagzak

De best verkochte draagzak bij ikbenmama, dat is de Tula Free-to-Grow! Daarom kan deze natuurlijk niet achterblijven als we draagzakken gaan testen ;). 

In de afgelopen jaren heb ik hem vaak, vooral tijdens beurzen, aangehad met een draagpop. Maar nog nooit met een echte baby. Ik kan je vertellen dat dat zeker wel verschil maakt. Een draagpop is dan wel verzwaard, maar deze beweegt niet en dat is eigenlijk dood gewicht. Een mooie M houding krijg je er ook niet mee, dus ondanks mijn “pas” ervaring was het in het begin nog even zoeken. 

Het comfort van de Tula Free-to-Grow

In mijn ervaring als draagconsulente heb ik een hoop draagzakken vast gehad, gevoeld en geprobeerd. Elke draagzak is anders, daarom is het passen voordat je er een aankoopt zo belangrijk. De tailleband van de Tula Free-to-Grow is lekker stevig, de schouderbanden zijn niet te dik gevuld en het canvas waar hij van is gemaakt is soepel (dit kan per printje verschillen). Voor mij persoonlijk is de tailleband iets te breed, ik ben maar smal in de taille en een brede tailleband drukt op mijn mamavetjes ;’). Nou kan dit natuurlijk komen doordat ik nu (5 maanden na de bevalling) nog steeds lichamelijk de kilo’s niet kwijt ben en dit gedeelte van mijn buik nog wat gevoelig is voor druk. Buiten dit zit de Tula Free-to-Grow helemaal prima. 

We zijn begonnen met testen toen Izzy ongeveer in maat 62 zat. Nou zeg ik er wel bij dat we wasbare luiers gebruiken en ze dus van broekjes wat sneller een maatje groter past. De eerste paar keren heb ik hem nog kunnen gebruiken op de kleinste stand. Maar het zat toch niet helemaal lekker. Ik kreeg haar niet goed over de tailleband waardoor deze open ging staan aan de voorkant en zo een druk gaf op mijn onderrug. Verbazend genoeg zat hij op het eerste gezicht dus helemaal niet hoe ik me het herinner met een pop. Toen bedacht ik me dat we misschien al naar het volgende knoopje konden gaan door die dikke luierbillen. En dat maakte wel een wereld van verschil. Ik kreeg haar er goed overheen, de tailleband stond niet meer open, de knie tot knie ondersteuning was perfect en ik voelde geen druk meer in mijn rug na een stukje wandelen.
Hetgeen waar ik wel tegenaan liep waren de banden dicht bij mijn oksels. Daar heb ik met een longsleeve aan niet zo’n last van. Maar met die zomertemperaturen en hemdjes vond ik het jammer dat hij niet de mogelijkheid heeft om de schouderbanden te kunnen kruisen, maar he, er is altijd wel wat ;).  

Tula Free-to-Grow eenvoudig in gebruik

De Tula Free-to-Grow is qua gebruik heel recht toe, recht aan. De tailleband plaats je in je taille, je zet je kindje er net iets overheen erin en trekt het rugpand omhoog. Dan klik je het bandje achterop je rug vast en als laatste span je de schouderbanden aan.
De schouderbanden zitten vast aan het rugpand, je kunt hem dus maar op één manier omdoen. Dat maakt hem eenvoudig in gebruik en scheelt gedoe met een hoop bandjes en klipjes. 

Vanaf een goede maat 56 past hij al op de kleinste stand, vanaf ongeveer maat 68 kan hij op het middelste knoopje en vanaf maat 74 kan hij op de laatste. Het rugpand kun je traploos verstellen, wat heel erg fijn is, zo is hij nooit te kort! Je draagt hem door met goede knie tot knie ondersteuning tot een maat of 86/92. Hij kan gebruikt worden op de buik (met het gezichtje naar je toe) en op de rug wanneer je kindje zelfstandig van lig naar zit kan komen. 

In dit filmpje kun je het goed zien: 

Wat wij ervan vinden

Ik heb altijd al een zwak gehad voor Tula, vooral vanwege de mooie printjes. Maar ook vanwege de eenvoud waarop hij aan te doen is. Voor beide partners hoeft er niet veel versteld te worden om de Tula Free-to-Grow te kunnen dragen. Wat ik er wel eerlijk bij zeg is dat de plaatsing van de tailleband belangrijk is voor de comfort. Bij mij moet hij echt precies goed zitten anders is het minder comfortabel. Mijn man daarentegen heeft daar wat minder last van. Bij hem zit hij prima, ook wanneer hij de tailleband ietsjes lager draagt. Een goede keuze dus als je op zoek bent naar een draagzak die fijn zit bij meerdere posturen ;). 

 

Tula free-to-grow sleepy dust

 

Wat je nog moet weten 

Een draagzak blijft heel persoonlijk, wat voor de een fijn zit hoeft voor de ander niet fijn te zitten. Daarom is het altijd goed om je van te voren te oriënteren en te passen als dit kan. Zo voorkom je een miskoop of de aanschaf van een draagzak die achteraf toch niet zo lekker zit. 

<3 Andrea

 

Heb jij de Tula Free-to-Grow aangeschaft en zit hij toch niet helemaal zoals je hoopte? Stuur ons even een foto via Facebook, Instagram of de mail (andrea@ikbenmama.nl) en we helpen je graag! 

 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 
  4. Alles over slapen Al onze top blogs over baby's en slapen op een rijtje. 
Gerelateerde producten