Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

ikbenmama test: Ergobaby Embrace

ikbenmama test ergobaby embrace

Handig in zijn eenvoud

Een draagzak die je kunt gebruiken vanaf de geboorte: check, een draagzak die comfortabel en zacht is: check, een draagzak die bij meerdere posturen prettig zit: check. De Ergobaby Embrace is veelzijdig in zijn eenvoud. 

Het probleem waar wij vaak tegenaan lopen is dat ik een smal postuur heb en mijn man een breed postuur. Niet elke draagzak zit voor beide even lekker. Hier zijn we met onze eerste dochter al achter gekomen en nu we de mogelijkheid hebben om meerdere draagzakken te testen wordt het alleen maar duidelijker: iedereen is anders. 

De eenvoud van de Ergobaby Embrace

Met de Embrace heeft Ergobaby een draagzak op de markt gebracht die heel fijn te gebruiken is vanaf de geboorte/ kledingmaat 50. Je hoeft het zitje niet kleiner te maken om je baby er in te laten passen. Je rolt hem simpel tweemaal om de tailleband heen om het rugpand korter te maken en hem zo aan te passen op de maat van je baby. 

De rekbare stof die ze hebben gebruikt om deze draagzak mee te maken is super soepel en heerlijk zacht. Hij heeft geen harde klipjes op plekken waar je baby er last van kan hebben of dikke schouderbanden. De schouderbanden kruis je op de rug, en klik je voor vast aan het rugpand. Hierdoor heb je een fijne verdeling van het gewicht en omdat je de schouderbanden kunt spreiden en als het ware “plat” zijn heb je ook geen dik kruis op je rug zitten. 

Bij een baby met maat 50 rol je het rugpand 2x om de tailleband voor de juiste hoogte. Vanaf een maat of 62 kun je hem gebruiken zonder het rugpand om te rollen. Hij past ongeveer tot een maat of 74. 

 

Wat wij ervan vinden 

Omdat het herstel van de bevalling wat langer duurde dan gedacht was papa de eerste die Izzy heeft gedragen, in jawel de Embrace! Hij vindt het een fijne draagzak omdat de tailleband niet té breed is, hij lekker soepel is door het materiaal, je geen rocket scientist hoeft te zijn om hem om te doen (=lees overal bandjes waarvan je niet weet waar ze horen) en de elastische schouderbanden, doordat je ze kruist, het gewicht goed verdelen. Van alle draagzakken die we tot nu toe hebben getest is dit nog steeds zijn favoriet. Deze laat ik dan ook achter bij de gastouder voor als hij Izzy op gaat halen in de middag. 

Toen ik eenmaal zover was dat ik kon dragen heb ik ook gelijk de Embrace uitgeprobeerd. Ik was het helemaal met mijn man eens, hij is simpel om te doen en heeft comfortabele schouderbanden. Ik speelde natuurlijk een beetje vals want ik had hem al geprobeerd met een pop ;). Wat ik wel merkte was dat wanneer hij in de kleinere stand stond het voor mij wat minder prettig zat bij de tailleband, maar dit kan makkelijk komen omdat dat zwangerschapsbuikje nog in de weg zat. Toen hij niet meer verkleind hoefde te worden zat hij in ieder geval een stuk comfortabeler. 

Omdat hij zo snel om te doen is was hij ook perfect in die eerste maanden tijdens de huiluurtjes om Izzy in slaap te krijgen. 

ergobaby embrace papa ergobaby embrace mama

(Op de linkerfoto is haar gezichtje niet zichtbaar, dit hebben we na de foto direct gecorrigeerd. Voor het dragen in een draagzak of draagdoek geldt altijd dat het gezichtje zichtbaar is voor een vrije ademweg)

Zoals je ziet op de foto past hij heel mooi met een newborn. Vanaf een maat of 62, in ieder geval bij ons omdat ze dikke wasbare luier billen heeft, begint het rugpand wat kort te worden in de newborn stand. Dan kun je gaan dragen zonder het rugpand om te rollen. Hierdoor zitten de billen echt mooi diep in de draagzak. Ik moet de draagzak in deze positie nog steeds met de tailleband hoog onder mijn borsten dragen omdat de billen zover over de tailleband heen komen. 

Conclusie 

De Ergobaby Embrace is een hele fijne draagzak om mee te beginnen en het dragen te ontdekken. Hij is simpel aan te doen en zit heel erg comfy. Hij is te dragen tot ongeveer maat 74, je kunt er alleen mee op je buik dragen en niet op de rug. Je zou dus na die eerste maanden en deze draagzak als perfect opstapje heeft gediend over kunnen stappen naar een draagzak die wat verder verstelbaar is. Waar je weer een eind mee vooruit kunt als je hebt besloten dat dragen toch wel erg fijn is ;). 


Wil jij graag gaan dragen en zie je door de bomen het bos niet meer? Check dan vooral even onze blogs. Kom je er nog niet uit, stuur ons dan een berichtje via Facebook of Instagram of mail naar klantenservice@ikbenmama.nl

<3 Andrea

 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 
  4. Alles over slapen Al onze top blogs over baby's en slapen op een rijtje. 
Gerelateerde producten