Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

ikbenmama test: de Ergobaby Adapt

Ergobaby adapt

De Ergobaby Adapt een echte baby draagzak

Een fijne ondersteuning, verstelbaar en gekruist op de rug te dragen dat is de Ergobaby Adapt.

Deze draagzak wordt vaak ook gekozen omdat hij er lekker simpel uit ziet. Recht toe, recht aan. What you see is what you get, en dat is ook echt zo. 

De pasvorm van de Ergobaby Adapt

Als je al wat andere test blogs van ikbenmama heb gelezen zal het je misschien opgevallen zijn dat ik graag de banden van een draagzak gekruist draag. Dit zal waarschijnlijk door mijn bouw komen. Het verdeeld voor mij het gewicht net wat fijner en ik voel de schouderbanden dan niet aanwezig onder mijn armen, en gelukkig kan dit ook bij de Ergobaby Adapt! 

Nog een mooi pluspunt is de lendesteun achter in je rug. Een fijn kussentje in je onderrug voor die extra ondersteuning. De schouderbanden zijn goed gevuld, hierdoor staan ze bij mij open als ik ze gewoon normaal recht zou dragen. Bij het kruisen van de schouderbanden heb ik hier geen last van en zit hij helemaal prima. 

De tailleband loopt in het midden wat breder, dit zorgt ervoor dat hij niet snijd in eventuele “mamavetjes” (= lees mijn mamavetjes) en dat is wel zo prettig. De tailleband voelt ook soepel aan en geeft goede steun. 

Hoe zit hij voor je kindje?

De Ergobaby Adapt is makkelijk te verstellen. Door het klittenband aan de binnenkant van de tailleband op de juiste plek te zetten maak je de zit kleiner of groter voor je kindje. De bandjes aan de voorzijde zet je met de drukknoopjes op dezelfde positie als de binnenkant. De neksteun kun je bij hele kleine kindjes naar binnen slaan. Later naar buiten en als het rugpand te laag wordt zet je hem omhoog vast. Door de drukknoopjes aan de voorkant creëer je een soort zakje waar de billetjes van je kindje goed in passen. Zo zet je je kindje mooi in de draagzak en niet op de tailleband. 

Bij Izzy gingen we hem testen toen ze richting maat 62 ging. Ze heeft wasbare luiers en dus best dikke billen, op de kleinste stand paste hij niet helemaal lekker meer. Het rugpand was wat te laag en de knie tot knie ondersteuning niet optimaal. Ik heb hem dus aangepast naar de middelste stand. Zo past hij heel mooi.

Even een handig filmpje

Iets zien is natuurlijk altijd fijner dan iets lezen. Dus in dit filmpje laten we even zien hoe je hem omdoet op de buik en hoe hij zit. 

 

 

Wat wij ervan vinden

De Ergobaby Adapt is een hele solide draagzak, oogt simpel en verdeelt het gewicht fijn. Afhankelijk van je postuur zal het fijner zijn om de schouderbanden recht of gekruist te dragen. Voor mij is die laatste het geval. Bij mijn man kwam deze draagzak niet in de top 3, voor hem zat hij gewoon net niet lekker. En dat kan, want een draagzak is heel persoonlijk en afhankelijk van je postuur of hij lekker zit. Voor mij is vooral de lendesteun erg fijn.

ergobaby adapt

Wat je nog moet weten 

Een draagzak blijft heel persoonlijk, wat voor de een fijn zit hoeft voor de ander niet fijn te zitten. Daarom is het altijd goed om je van te voren te oriënteren en te passen als dit kan. Zo voorkom je een miskoop of de aanschaf van een draagzak die achteraf toch niet zo lekker zit. 

 

Heb jij de Ergobaby Adapt aangeschaft en zit hij toch niet helemaal zoals je hoopte? Stuur ons even een foto via Facebook, Instagram of de mail (andrea@ikbenmama.nl) en we helpen je graag! 

 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 
  4. Alles over slapen Al onze top blogs over baby's en slapen op een rijtje. 
Gerelateerde producten