Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Het dragen van je baby in de lente en zomer

Wanneer de winter plaats maakt voor de lente en het buiten weer warmer wordt vraag je je misschien af of het dragen van je kindje niet te warm wordt. We geven je wat tips over het dragen met warmer weer én luchtige draagzakken! 

Tula Lite Soar

 

Wanneer de winter plaats maakt voor de lente en het buiten weer warmer wordt vraag je je misschien af of het dragen van je kindje niet te warm wordt. We geven je wat tips over het dragen met warmer weer én luchtige draagzakken! 

Waar moet je op letten bij het dragen van je baby met warm weer?

Net zoals het dragen tijdens de kou buiten, zijn er ook wat dingen waar je op kunt letten tijdens het warmere weer om het dragen voor je kindje, maar ook voor jou zo comfortabel mogelijk te houden. 

  • Kleed jezelf en je kindje op de temperatuur: Het lijkt een no-brainer, maar we hebben nogal eens de neiging om onze kindjes te warm aan te kleden, zeker in de draagzak of draagdoek. Trek je kindje dunne laagjes aan, katoen of wol zijde is perfect voor warm weer. Bij temperaturen boven de 25 graden kun je kiezen voor een romper en/of een luchtig broekje. Zorg wel dat uitstekende ledematen (armen en benen) beschermd zijn tegen de zon. Wat fijn is voor de mensen die snel zweten is een hydrofiele doek tussen jullie in te stoppen om het vocht op te nemen. Haal deze er wel weer op tijd tussen uit en zorg ervoor dat deze niet voor het gezichtje van je kindje zit. Wist je dat de borst van mama temperatuur regulerend werkt? Als je kindje te warm wordt kan huid op huid ervoor zorgen dat hij weer iets afkoelt ;).
  • Smeer jezelf en je kindje goed in: Nog zo'n simpele, maar wees eerlijk die vergeet je soms wel eens toch?
  • Bescherm het bolletje: Ondanks die schattige haartjes kan het bolletje van je kindje ook verbranden in de zon. Gebruik het slaapkapje van je drager als bescherming (klik 1 kant vast voor een vrije ademweg), of gebruik een zonnehoedje/strikmutsje ter bescherming. 
  • Ga niet naar buiten op het heetst van de dag: Soms ontkom je er niet aan (je moet bijvoorbeeld de oudste van school halen), maar probeer als je naar buiten gaat in de lente/zomer op dagen die erg warm zijn om het zoveel mogelijk in de ochtend of avond te doen. Loop niet in de volle zon, probeer zoveel mogelijk schaduw te pakken, of gebruik eventueel een parasol/paraplu of zonnehoed met een hele grote rand die wat schaduw werpt ;). 
  • Stem je draagzak of draagdoek af op het warme weer: Daarover meer onder het volgende kopje!

Luchtige baby draagzakken & draagdoeken

Wanneer het weer buiten beter wordt gaan we er meer op uit: lekker wandelen, naar het strand, een dagje weg. Dan is het natuurlijk fijn als je een draagzak of draagdoek hebt die lekker zit, maar die ook luchtig is. Daarin zijn er natuurlijk verschillende varianten. 

Een luchtige draagdoek 

De meeste draagdoeken kun je prima gebruiken tijdens alle seizoenen, maar een ander materiaal of de dikte van de doek zou al een verschil kunnen maken. 

  • Rekbare draagdoek: Een rekbare draagdoek draag je altijd met 3 lagen over je kindje, dit kan best warm aanvoelen. Maar als je graag met een rekbare draagdoek draagt zou je kunnen kiezen voor een hele dunne variant zoals de Ergobaby Aura, of een met bamboo erin wat hem luchtig maakt zoals de rekbare draagdoek van SmallVips of Babylonia.
  • Geweven draagdoek: Bij een geweven draagdoek maakt het niet zo heel veel uit welk materiaal er in zit. Een simpele katoenen doek kan net zo luchtig zijn als een doek met linnen. Het gaat vooral om de dikte, een doek met een dikte van 250 gram per vierkante meter is luchtiger dan een doek van 300 +. Met een geweven draagdoek kun je ook meer knopen gebruiken, je kunt dus op zoek naar een knoop die wat luchtiger aanvoelt.

Een luchtige draagzak 

Baby draagzakken komen in vele maten, pasvormen, printjes en materialen. Het is daarom belangrijk om eerst te kijken wat voor draagzak het beste bij jullie past. Dit kun je doen door te gaan passen. 

Er zijn ook draagzakken die speciaal gemaakt zijn om wat luchtiger te zijn. We zetten ze even voor je op een rijtje: 

  • Tula: De Tula draagzakken staan bekend om hun gave printjes en universele pasvorm. De Coast variant heeft op het rugpand een paneel van mesh zitten. Dit is een materiaal met allemaal kleine gaatjes die wat meer lucht doorlaten dan de draagzakken die helemaal van canvas zijn gemaakt. Nieuw  is de Linnen collectie van Tula. Linnen heeft als eigenschap warmte regulerend te zijn en is daarom ook perfect voor de warmere dagen. Daarnaast is pasgeleden ook de Hemp (hennep) collectie uitgekomen. Ook dit materiaal heeft de eigenschap luchtig te zijn bij warm weer.
  • Tula Lite: De Tula Lite is een draagzak gemaakt van lichtgewicht nylon. Buiten dat hij handig mee te nemen is door zijn eigen geïntegreerde heuptasje is hij ook nog eens super luchtig en droogt snel! 
  • Ergobaby Air/Cool Mesh: Ook Ergobaby heeft een draagzakken ontwikkeld met een fijne mesh die wat luchtiger zijn dan de normale Ergobaby draagzakken van canvas katoen. Voor de allerkleinste is er de Embrace met Soft Air Mesh. Bij de Adapt zit de mesh op het rugpand en in de schouderbanden, bij de OMNI zit de mesh wat meer verdeeld over de draagzak. Nieuw zijn de Ergobaby OMNI Breeze en Adapt soft Flex Mesh met SoftFlex™ netmateriaal. De unieke SoftFlex™ is een ruitvormige netstructuur. De verschillende lagen zorgen voor een optimale luchtcirculatie. Er is ook de Aerloom, deze is gemaakt van speciaal materiaal en heeft een geïntegreerde luchtdoorstroming.
     
  • Een draagzak van draagdoekenstof: Wat ook een hele goede optie is, als je niet zo houdt van syntetische materialen zijn de draagzakken gemaakt van draagdoekenstof. Bijvoorbeeld de draagzakken van ISARA, Storchenwiege en Hoppediz deze zijn in de variant gemaakt van draagdoekenstof ook prima te gebruiken in de zomer ;). 

Welke kleur je kiest kan ook nog van invloed zijn op hoe warm de drager aanvoelt. Lichte kleuren zijn vaak koeler dan donkere kleuren.

Deze blog is een aanvulling op de eerder geschreven blog: "5 Tips voor het dragen met warm weer"

 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 
  4. Alles over slapen Al onze top blogs over baby's en slapen op een rijtje. 
Gerelateerde producten