Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

5 Tips voor het dragen met warm weer

"Mag ik wel dragen als het zo warm is buiten?" Is een vaak gestelde vraag, in deze blog geven we je 5 tips om te dragen met warm weer! 

Je kindje dragen met warm weer, waar moet je op letten?

Regelmatig komen we de vraag tegen of je wel mág dragen met warm weer, het antwoord is ja. Er zit alleen een maar achter, er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je je kleintje draagt met warm weer. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet ;).

#1. Stem je drager af op de temperatuur

Bij een draagzak: Je kunt het iets koeler maken door een drager te kiezen met mesh. Meestal zit dit verwerkt in het rugpand, hierdoor is de drager iets dunner en luchtiger.  Denk bijvoorbeeld aan de Tula Coast of Ergobaby OMNI Air, OMNI Breeze of de Ergobaby Adapt Cool Mesh. Het slaapkapje van de drager kan eventueel gebruikt worden als bescherming tegen de zon. (Let op dat je geen ademwegen afsluit).

Bij een rekbare doek: Een rekbare doek zijn drie lagen die je moet knopen en dat kan erg warm zijn. Er zijn rekbare doeken met bamboo, dit materiaal is een stuk luchtiger dan een normale tricot doek en zal met warm weer ook zeker minder warm zijn en beter ventileren.

Bij een geweven doek: Ook bij een geweven doek kan materiaal een rol spelen bij warm weer. Een geweven doek met bamboo, hennep, linnen, klein percentage wol, tencel, repreve of een dunne katoenen doek zijn ook fijn met warm weer. Een deel van deze materialen zijn temperatuur regulerend, warm in de winter en koel in de zomer. Let wel op dat je met warm weer een enkellaagse knoop gebruikt om je kindje in te knopen, denk hierbij aan de FWCC, Ruck, Heupdragen met een schuifknoop of de Kangaroo. Elk laagje doek is een extra laagje om je kindje heen wat voor warmte kan zorgen.

#2. Trek luchtige kleding aan

Je doek of drager is een extra laagje, maar alle kleren die jij en je kindje dragen zijn óók een extra laagje. Kleed je dus in luchtige materialen zoals katoen, linnen of een wol/zijde mix en vermijd polyester materialen. Voor je baby kan enkel een romper of zelfs alleen de luier al voldoende zijn. Smeer je allebei goed in, vergeet de beentjes, armpjes en het nekje niet! Gebruik ook een zonnebrilletje en/of zonnehoedje om je kleintje te beschermen tegen de felle zon. Extra tip! Wat nog kan helpen tegen het plakken is een hydrofiele doek tussen jou en je kindje in leggen op je borst ;).

#3. Ga naar buiten op het koelste tijdstip van de dag

Dragen kun je natuurlijk ook binnen als het daar koeler is dan buiten, maar als je dan toch naar buiten gaat doe dit dan zo vroeg mogelijk op de dag of zo laat mogelijk. Moet je wel op het heetst van de dag naar buiten, probeer dan zoveel mogelijk in de schaduw te blijven en de koele plekjes op te zoeken. Extra tip: pak een paraplu of parasolletje mee tegen de zon :) 

#4. Blijf gehydrateerd en houd je kleintje goed in de gaten

Het is belangrijk om met warm weer genoeg te drinken, de voorkeur gaat vooral uit naar water. Zeker als je veel zweet en borstvoeding* geeft. Houd je kindje in de gaten, met warm weer ligt oververhitting al snel op de loer. Let op als je kindje zich heel anders gaat gedragen, bijna geen plas luiers heeft en niet wil drinken of zijn voetjes warm aanvoelen, want dit zijn allemaal tekenen van oververhitting. Is dit het geval? Dan doe je er goed aan te stoppen met dragen, je kleintje uit de zon te houden en goed in de gaten te houden. Krijgt je kleintje koorts of een verhoogde temperatuur schakel dan je huisarts in.

*Wist je dat je moedermelk zich aanpast aan je kindje? Dus ook aan de warmte, de melk zal dan meer water bevatten om de dorst te lessen. Ook is het niet erg om je kindje op een warme dag vaker aan te leggen. 

#5. Bovenal: GENIET!

Echt waar, de tijd gaat zo snel! Geniet van het mooie weer en de knuffelmomentjes met je kleintje ;).

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Wordt lid van onze ikbenmama voor elkaar groep op Facebook en stel je vraag, of stuur ons direct een pb via de Facebook pagina

Liefs,

Team ikbenmama

 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Alles over slapen Al onze top blogs over baby's en slapen op een rijtje. 
  4. Darmkrampjes Alle baby's hebben er last van, darmkrampjes. Ze zijn heel vervelend en je ontkomt er niet aan, maar wat kun je doen om je baby te helpen?
Gerelateerde producten