• Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Getest: Ette Tete Step 'n Sit leertoren

Een kind is van nature nieuwsgierig; "Mama wat ben je aan het doen?" "Papa mag ik meehelpen?" Waarin wij daar misschien wat voorzichtig mee zijn als het gaat om helpen in de keuken kunnen je kinderen meer dan je denkt ;). Een leertoren is het perfecte hulpmiddel om je kindje veilig mee te laten helpen in de keuken en zo zijn nieuwsgierigheid de vrije loop te laten. De Ette Tete Step 'n Sit kun je trouwens ook nog ombouwen tot een tafel + stoeltje. Zo is hij multifunctioneel! 

 

De Step 'n Sit uitgetest: "De jongste (1 jaar) klimt standaard op de "helper tower" als hij de kans krijgt. Hij staat ook standaard naast mij als ik sta te koken. Nog niet echt om te helpen, maar meer om te snoepen of te spelen met het keukengerei wat in zijn buurt ligt."

Stephanie mocht voor ons de Step 'n Sit van Ette Tete uittesten en ze heeft er een mooi verslag over geschreven: 

Je kent het wel, het is aan het einde van de dag, je bent moe, hebt honger en je kind(eren) ervaren deze gevoelens zeker 10x erger. Op het moment dat je aan de slag gaat in de keuken, hangt er een kind aan je been, dramatisch te huilen, want "mama heeft even geen tijd voor me". Ik heb de oplossing voor je: een learning tower!


Ik had het voorrecht om de learning tower "Step ‘n’ sit" van ette tete uit te proberen en voluit te testen, en ik kan je vertellen, ik ben echt mega blij! Ik ga je mijn bevindingen vertellen, en omdat ik graag eerlijk ben, zal ik je alles vertellen.

 

Ik was al blij verrast toen de "Step ‘n sit" op mijn deurmat verscheen, niet alleen omdat ik heel graag zo iets wilde hebben, maar ook vanwege het formaat van de doos. Ik weet niet waarom, maar ik had een grote doos verwacht, maar het was een vrij compacte platte doos, waar alles wat ik nodig had in zat. De doos was zo ingericht dat er geen stukje ruimte verloren ging en alles wat er in zat benut kon worden. Er zat een handige en duidelijke beschrijving bij en een tooltje voor het vastzetten van alle schroefjes. Ik ben begonnen met het tooltje, maar ben uiteindelijk gauw overgeschakeld op een elektrische schroefmachine omdat ik dit zelf makkelijker vond. De "step ‘n’ sit" was binnen no time in elkaar en de kinderen konden niet wachten om er op te gaan.

 

Toen de "Step ‘n sit" klaar was voor gebruik hebben we hem eerst een aantal weken goed gebruikt voor alles wat we konden verzinnen, want alleen dan kan ik een eerlijk verslag uitbrengen. Hij is redelijk licht en daardoor makkelijk verplaatsbaar. We hebben er viltjes onder gedaan waardoor de oudste (3,5 jaar) hem zelf kan verplaatsen van zijn vaste plekje naar de gootsteen om bijvoorbeeld zijn handen te gaan wassen. Door de viltjes wiebelt hij wel een beetje als je hem als tafeltje gebruikt, maar als er een kindje op zit heb je hier geen last van. Wel beschadigd de andere onderkant snel, omdat we hier geen viltjes op hebben, omdat dit tevens de bovenkant is van de "helper tower", en dat vond ik niet helemaal fris en ook gewoon niet mooi er uit zien. Maar ik vind de beschadiging persoonlijk niet storend, hij is er tenslotte om te gebruiken.

De jongste (1 jaar) klimt standaard op de "helper tower" als hij de kans krijgt. Hij staat ook standaard naast mij als ik sta te koken. Nog niet echt om te helpen, maar meer om te snoepen of te spelen met het keukengerei wat in zijn buurt ligt. Ik vind het ideaal, want op die manier kan ik rustig koken en vermaakt hij zich prima en leert hij ook nog wat bij. Ik vind het heerlijk om samen met hem te koken, soms wijst hij iets aan en vertel ik wat het is, ik denk dat als hij straks iets ouder is, hij me graag helpt met snijden en roeren. De oudste daarentegen vindt dat minder interessant. Die komt wel eens kijken, gaat dan naast zijn broer op de "helper tower" staan (want hier is hij breed genoeg voor), maar smeert hem gauw weer als hij niet op een knopje kan drukken of niks lekkers kan pikken.

 

De oudste gebruikt hem liever als tafeltje. Wij hebben standaard op donderdag patat dag en dat is de enige dag van de week dat we voor de tv eten. Sinds we de "step ‘n’ sit" hebben, is dat zijn nieuwe plekje geworden. Hij vindt het heerlijk. Al denk ik dat onze lange jan (104cm) niet heel lang profijt meer gaat hebben hiervan. Zijn benen zitten al ietwat dubbel gevouwen, maar dat mag de pret niet drukken.

 

Al met al, ben ik dus zeer tevreden over deze multifunctionele learning tower. Mijn beide kinderen gebruiken hem met veel plezier en ik vind hem er ook mooi uitzien. En zo’n sta-in-de-weg is toch minder vervelend als hij er leuk uit ziet, het oog wil ook wat. Ondanks dat hij niet altijd handig staat, ervaar ik hem niet als vervelend, vooral omdat hij zo licht is en makkelijk te verschuiven en omdat het me een hele hoop extra quality time met de kids geeft. Een dikke vette aanrader dus!

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Alles over slapen Al onze top blogs over baby's en slapen op een rijtje. 
  3. Ikbenmama over dragen Een handig overzicht van fijne blogs over dragen
  4. Tula en ErgoBaby De twee best verkochte merken uitgelegd.