• Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Getest: ergoPouch sleepsuitbag

Volledig natuurlijke slaapzakken die je door een slimme rits met of zonder ‘beentjes’ kunt gebruiken. Heel handig om baby’s warm mee te nemen in een babydrager, autostoeltjes of kinderwagen. 

"Het ritsen van de beentjes gaat heel eenvoudig. We hebben dit uitgeprobeerd tijdens een autorit en het werkt echt top! Je kunt je kindje veilig vastzetten in de auto, terwijl hij zijn slaapzak al aan heeft."

Kim mocht voor ons zo'n fijne ergoPouch sleepsuitbag uitproberen en dit is haar eerlijke mening:

Slaapzakjes zijn ontzettend handig

Al snel na de geboorte zijn de slaapzakjes niet meer weg te denken bij ons in huis. Ons zoontje Pijke wurmde zich in het ziekenhuis al los wanneer hij ingebakerd was. Zelfs toen de verpleegsters dit deden. Een dekentje was dus echt een no go, dat moest een slaapzak worden. Inmiddels is Pijke bijna twee en zijn we nog steeds groot fan van de slaapzak. We hebben dan ook al verschillende soorten in gebruik gehad en hebben daarin zeker favorieten zitten. 

De eerste indruk

Ik was al blij vanaf het moment dat de slaapzak binnen kwam. Wat een toffe kleur en mooi printje. En het materiaal voelt heerlijk soepel, maar ook zacht aan. Omdat Pijke bijna twee wordt, heb ik voor de maat 2-4 jaar gekozen. Dat maakt dat de slaapzak voor hem nu nog aan de grote kant is. Ook was ik sceptisch over het feit dat de rits van beneden naar boven gaat. Dat ben ik andersom gewend, maar hier zit een stukje stof overheen om het af te sluiten en ook nog eens een sluiting met drukknoop. Hiermee voorkom je dus dat de rits irriteert bij het kindje en dat het moeilijker wordt om de rits zelf open te maken. Een kwestie van gewenning dus. 

Een bijzondere slaapzak

Een slaapzak voldoet al vrij snel aan je wensen, maar toch kun je altijd blijer worden van een bijzonder exemplaar, zoals de Ergopouch sleepsuit bag. Wat een uitkomst. Mijn ouders wonen een half uur rijden van ons vandaan en het gebeurt wel eens dat we rond de lunch terugrijden naar ons huis. Precies zo’n gevalletje ‘zou Pijke in slaap vallen of niet?’ Ik geloof dat iedere ouder dat moment wel herkent. Precies zo’n kantelpunt waarbij je met een beetje geluk je kindje thuis over kunt leggen in bed waar ze gewoon verder slapen. Hoe handig wanneer ze hun slaapzak dan al aan hebben? Ik kon dan ook niet wachten om dit uit te gaan proberen.

De onderkant van de slaapzak kun je op twee manieren dichtritsen. Je kunt hem helemaal dichtmaken tot een zak, zoals bij de meeste slaapzakken. Ook kun je er beentjes van maken, zodat je je kindje makkelijk kunt vervoeren. Ze kunnen er dan ook zelfs mee lopen, want er zit antislip aan de onderkant van de voetjes. Hier is Pijke nu alleen nog echt te klein voor, want de slaapzak is nog te lang voor hem. Wellicht was het handiger wanneer er drukknoopjes aan de benen zaten om de lengte een beetje om te klappen, zodat ze er op iedere leeftijd optimaal gebruik van kunnen maken. 

Veilig slapen in de autostoel

Het ritsen van de beentjes gaat heel eenvoudig. We hebben dit uitgeprobeerd tijdens een autorit en het werkt echt top! Je kunt je kindje veilig vastzetten in de auto, terwijl hij zijn slaapzak al aan heeft. Ideaal, want zo is overleggen in zijn bedje echt heel makkelijk geworden. Geen gedoe meer met je kindje neerleggen en dan nog een slaapzak aandoen, ik vind dit echt een fijne uitkomst. 

Wat ik wel jammer vind, is dat de mouwtjes vastzitten. Het zijn gelukkig wel dunne mouwen, maar toch vind ik het praktisch om ook deze eraf te kunnen halen. Dit weegt echter niet op tegen de pluspunten die deze slaapzak heeft. Je kunt er altijd voor zorgen dat je kindje lange of korte mouwen onder de slaapzak draagt mocht het te warm of koud zijn. 

Ik ben al met al echt mega tevreden over en blij met deze slaapzak. Hier gaan we nog een aantal jaar veel plezier van hebben!

@deklasvanjufkim

 

 

Gerelateerde berichten
  1. Alles over slapen Al onze top blogs over baby's en slapen op een rijtje. 
  2. Hoe kies ik de juiste slaapzak? Dat is een hele goede vraag! Lees snel verder, dan leggen we je uit waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste slaapzak.
  3. Slapen en inbakeren bij warmte Wanneer het zonnetje buiten begint te schijnen wordt het binnen ook weer warmer. Hoe houd je je baby koel zodat hij lekker kan slapen?
  4. Werken bij ikbenmama, iets voor jou?
Gerelateerde producten