• Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Getest: Ette Tete Tipitoo balansbalk

De Tipitoo van Ette Tete is een evenwichtsbalk die nooit saai wordt. Doordat je de segmenten kunt verwisselen, kunt aanvullen met een andere set en op verschillende manieren neer kan leggen nodigt hij altijd uit tot spel. 

De Tipitoo uitgetest: "Op alle verschillende manieren lopen ze over de balken: in een driehoek, helemaal recht langwerpig of juist in een kronkel. Allemaal is het leuk en interessant voor ze."

Melissa mocht voor ons de Ette Tete Tipitoo Mini uittesten en dit is wat zij en haar kindjes ervan vonden: 

Wij mochten de Ette Tete Tipitoo Mini testen voor Ik ben mama. Eerlijk, dit wil je toch? Volgens mij vinden alle kinderen het leuk om over gekke dingen heen te lopen, het liefst waar je nét niet vanaf valt. Daarom verwacht ik dat veel kinderen dit balance bord geweldig vinden. Je hebt een balk met touw, je hebt een balk met latjes en je hebt een balk met balletjes. Alle drie voelen ze totaal verschillend aan je voeten. Juist dat maakt het zo leuk! Balanceren maar!


Zodra je de doos binnen krijgt kun je beginnen met in elkaar zetten. Oke, hier ben ik eerlijk in dit is even een klusje. Toen ik de doos opende dacht ik wel even “uhhhhh en nu?” Toen ik eenmaal begon en de beschrijving las (ook staan er filmpjes op youtube die je kunt bekijken) was het eigenlijk heel gemakkelijk met relatief weinig handelingen. Dit viel achteraf gezien dus heel erg mee, maar ik snap als je in het begin even niet weet waar je moet beginnen. Wel moet je ook een aantal dingen lijmen. Deze lijm wordt erbij geleverd dus dat is fijn. Dit wist ik niet van te voren dus ik had de kinderen beloofd het ‘even’ in elkaar te zetten zodat ze snel konden spelen. Dat lukte dus niet, want de lijm moet 24 uur drogen.

 

Eenmaal in elkaar en ready om te spelen is die flink getest. Op alle verschillende manieren lopen ze over de balken: in een driehoek, helemaal recht langwerpig of juist in een kronkel. Allemaal is het leuk en interessant voor ze. Wat ze overigens ook heel veel doen is er een parcour van maken met ander speelgoed erbij. Helemaal leuk. DE VLOER IS LAVA MAMA DE VLOER IS LAVAAAA!!!

Ook met auto’s er overheen is een dikke hit. Dit is ook helemaal leuk, de binnenkant van de driehoek is namelijk de garage en die kan je pas uit als je de juiste balk hebt weg gehaald…….. ja je verzint het niet maar de kinderen zijn er zoet mee.
Ook ik als moeder vind het fijn speelgoed omdat het:

  • Geen herrie maakt
  • Hun fantasiewereld verbreedt
  • Perfect past in ieder interieur

Ja dat laatste is toch ook belangrijk? Hier ligt het dus continu gewoon in het zicht. Iedereen die binnenkomt vraagt wat het is en ieder kind loopt er meteen overheen. Win win situatie dus. Kortom: erg leuk speelgoed voor alle leeftijden. Dit is mijn oprechte ervaring, wij zijn er gewoon enorm blij mee!
Liefs Melissa
@huizereekers

Gerelateerde berichten
  1. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  2. Laat je fantasie wobbelen! Een Wobbelboard is een geweldige manier om je kindje te laten spelen met zijn fantasie! Benieuwd hoe het werkt?
  3. De grote regenbogen van Grimm's - en een alternatief! Ze zijn ontzettend populair met een reden, maar er is nog meer aan de horizon! 
  4. Wat is het verschil tussen een Wobbel Pro en een Wobbel Original?
Gerelateerde producten