• Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Deze staat nooit op je baby uitzetlijst: een uitvaartverzekering

Je bent net bevallen, je geniet van je kleine frummel. En het laatste waar je bij stil staat is een uitvaart. Als je er überhaupt al bij stil staat in deze hectische maar prachtige periode.

Hieronder schrijf ik mijn eigen ervaring, let op, het is geen gezellig verhaal. Maar wel de keiharde waarheid. Iets wat iedereen kan overkomen, ook al denk je van niet. Dat dachten wij ook, een ver van je bed show, dit overkomt ons niet.

Een roze wolk of donderslag?

21 augustus 2014 werd hij geboren, het mooiste baby’tje dat ik ooit had gezien. Hij was prachtig, en bovenal, kerngezond! Javaj was een makkelijke baby, alles klopte en als er een boekje was, dan deed hij alles volgens het boekje.

Mijn moeder haalde mij al snel van mijn roze wolk. Ik moet Javaj bijschrijven op de polis van onze uitvaartverzekering. Je weet nooit hoe het leven loopt.
Natuurlijk, dat was ik van plan, maar ik heb tijd zat. Mijn kind gaat niet dood. Meerdere keren heeft zij mij eraan herinnerd. Uiteindelijk de kleine moeite genomen en het kost geen drol. Een paar euro per maand extra, en je kind is bijgeschreven.

3 weken voor zijn zesde verjaardag, de cadeaus hadden wij al in huis, zijn kinderfeest was geregeld, de uitnodigingen waren de deur uit en wij genoten van ons eerste weekend zomervakantie. 
5 jaar en 49 weken hebben wij van hem mogen genieten. Toen veranderde ons leven in een nachtmerrie. Javaj werd ziek, binnen 24 uur ging hij van kerngezond, naar doodziek. Hij bleek een darmverdraaiing te hebben, een volvulus. Een zeldzame afwijking waardoor zijn dunne darm werd afgesloten, iets wat zeldzaam is, zeker op zijn leeftijd. Het gevolg hiervan was een hartstilstand, zijn organen stopten ermee, bloedvergiftiging en uiteindelijk bleek hij geen hersenactiviteit meer te hebben. Geen kans meer op overleven. Wij moesten afscheid gaan nemen van ons eerste kind. 

Deze nachtmerrie hadden wij nooit voor ogen gehad, en tot op de dag van vandaag is het soms nog steeds onwerkelijk. 
Ik was opgelucht dat mijn moeder ons “gepusht” had om hem bij te schrijven op de uitvaartpolis. Ik heb de eindafrekening gezien van de uitvaart en de grafrechten, deze zijn niet mals. En dat is niet iets waar je je zorgen om wil maken. Geloof me! Als wij geen uitvaartverzekering zouden hebben gehad, hadden wij dit nooit kunnen bekostigen. 

Deze blog is niet bedoeld om ouders bang te maken, of zich zorgen te maken. Iedereen weet wel dat een leven zo voorbij kan zijn, ook al ben je kerngezond. Gelukkig komt zo’n situatie als dat van ons niet heel vaak voor. Maar toch, wil ik iedereen die dit leest op het hart drukken om vandaag eens te kijken naar je polis, je kinderen bij te schrijven en als je nog geen uitvaartverzekering hebt. Sluit er een af, met alle gezinsleden erbij. Kleine moeite, klein bedrag, en hopelijk pas nodig als we ons beste leven hebben geleefd. Maar je weet nooit hoe het leven loopt…

Liefs
Sanne

 

Sanne is lid van het ikbenmama team, ze schrijft soms blogs over haar eigen ervaring en is ook te volgen op haar instagram kanaal: onsgezinvanhierendaar

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Alles over slapen Al onze top blogs over baby's en slapen op een rijtje. 
  4. Darmkrampjes Alle baby's hebben er last van, darmkrampjes. Ze zijn heel vervelend en je ontkomt er niet aan, maar wat kun je doen om je baby te helpen?