• Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

5 tips om te genieten van je zwangerschap tijdens de lockdown

zwangere buik

Genieten van je zwangerschap tijdens de lockdown met deze 5 tips.

Zwanger zijn hoort een bijzondere tijd te zijn in je leven. Wellicht is het je eerste kindje, of de laatste of allebei. Je wil van je zwangerschap kunnen genieten, van het kindje dat in jouw buik groeit. Met al de negativiteit in de wereld kan dat als een hele opgave voelen. We hebben een paar simpele tips voor je waardoor je ook tijdens de lockdown kan genieten van je zwangerschap. 

 

Tip 1: Maak heel veel foto's 

Waar ik denk ik wel het meeste spijt van heb gehad is dat ik geen een foto (bij beide zwangerschappen) heb waar ik zelf zwanger op sta. En dan bedoel ik geen selfie maar een foto die iemand anders heeft gemaakt ;). Leg je zwangerschap vast, doe dit bijvoorbeeld met de zelfontspanner functie van je camera of laat je partner elke week een foto maken. Je kunt deze foto's bijvoorbeeld bundelen in een online dagboek die je eventueel deelt met opa's en oma's of andere naasten waar je graag je zwangerschapsavonturen mee deelt. 

Tip 2: Ga naar buiten!

Wellicht zul je je de eerste maanden aardig beroerd voelen en het liefste de hele dag op bed willen liggen. Als dit kan, geef daar ook aan toe, je lichaam heeft het nodig. Maar vergeet ook niet om af en toe een frisse neus te halen, even naar buiten, een stukje wandelen kan wonderen doen. Het is gezond zowel lichamelijk als mentaal. De hele dag binnen zitten kan een opgesloten gevoel geven. Misschien kun je wel een wekelijkse wandeling met een vriendin inplannen? Wel op anderhalve meter natuurlijk ;). 

Tip 3: Digitale babyshower 

Een babyshower in real life wordt in een lockdown natuurlijk erg lastig, maar er zijn genoeg creatieve oplossingen te bedenken. Bijvoorbeeld een digitale babyshower, dit is dan de tip voor degene die het organiseren, want jij hoort alleen maar te genieten ;). Laat de partner het huis versieren, zorg dat alle cadeautjes en eventueel materiaal voor spelletjes aanwezig is bij de zwangere. Zet allemaal een lekkere kop thee (of koffie) ga achter die camera zitten en maak het gezellig! 

Een drive in babyshower is ook nog een optie, wees creatief! 

Had je je er op verheugd om met vriendinnen lekker te shoppen voor de baby? Organiseer een digitale shopsessie, gezellig via videobellen op zoek naar de leukste kleertjes, handige must haves en fijne producten voor je baby. 

Tip 4: Houd een dagboek bij

Misschien deed je dit al wel om de zwangerschap vast te leggen, maar zeker in deze rare tijden kan het fijn zijn om je gedachtes op te schrijven zodat je er niet mee in je hoofd blijft zitten. Zo creeër je rust in je hoofd en je hebt een mooi naslagwerk om later terug te lezen. 

Schrijf hier ook alvast in wat je graag wil doen na de bevalling. Hoe je je kraamweek voor je ziet, wat je verwachtingen zijn.  Wellicht alvast wat ideetjes voor een (verlaat) kraamfeest wanneer het weer mag?

Tip 5: Geniet van de kleine dingen!

Het lijkt een no brainer, maar ondanks dat we thuis moeten werken, niet kunnen winkelen of een lekker drankje doen in de horeca, gaat de tijd snel voorbij. Voor je het weet start de bevalling en heb je je kindje al in je armen. Geniet dus van elk schopje (leg deze vast op video voor je digitale dagboek ;)), elk moment samen met je partner en/of je andere kindjes, en doe aan selfcare. Trek je even terug in de badkamer met de fijnste verzorging en een ontspannend bad (of douche), ga samen thuis uit eten, plan een avondje massage in, enjoy the little things ;). Oftewel, vergeet niet te genieten van deze tijd waarin je een nieuw leven in je buik laat groeien.

 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Alles over slapen
  3. Alles over inbakeren Wat is inbakeren, wanneer ga je inbakeren of wanneer juist niet? Je leest het in deze blog!
  4. Reflux Reflux komt steeds vaker voor, maar wat is het en kan het kwaad?