• Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Gratis verzending vanaf 50 euro

Je baby dragen na een keizersnede

ergobaby embrace cream

 

Je bent bevallen van je baby doormiddel van een keizersnede. Mag je dan eigenlijk je baby wel dragen? Een keizersnede is een operatie en hier zit altijd een herstelperiode aan vast. Voor de een zal dit sneller zijn dan voor de ander, maar de vuistregel zeker de eerste periode is dat je niets zwaarder mag tillen dan je eigen baby. 

Mag ik mijn baby dragen in een draagzak of draagdoek na een keizersnede?

Ja dat mag, je mag immers het gewicht van je eigen baby dragen. Een draagzak of draagdoek kan het makkelijker maken, want het dragen van je baby in de armen kan zwaar zijn. Maar omdat bevallen met een keizersnede anders is dan wanneer je op de natuurlijke manier bevalt zijn er wel wat dingen om op te letten. 

 • Luister naar je lichaam: Iedereen hersteld anders. De ene is na een week al up and running, de ander heeft minimaal een maand nodig om te herstellen. Luister dus naar je lichaam en doe niet meer dan je kan. 
 • Kies een draagzak die de wond op je buik ontziet. Voor herstel is het belangrijk dat er geen druk op komt. Kies bijvoorbeeld een draagzak die je lekker hoog kan dragen en een zachte tailleband heeft (ISARA, Storchenwiege, Ergobaby Embrace). Als je het fijn vindt kun je met deze draagzakken in het begin ook heupdragen zodat er niet direct druk aan de voorkant van je buik komt. 
 • Bij het knopen van een draagdoek kun je de knoop Front Wrap Cross Carry gebruiken en die afknopen op je schouder (TAS), op de heup dragen of de draagdoek aan de zijkant afknopen als je geen last wil hebben van een knoop in je rug. 
 • Een ringsling kan ook nog een fijne oplossing zijn, deze legt geen druk op je buik en je draagt je kindje asymmetrisch op je heup. 
 • Ga de eerste keren niet alleen naar buiten. Wil je graag je eerste wandeling maken en je voelt je goed? Go for it! Maar neem altijd iemand mee, voel je dat je niet lekker wordt of een opvlieger krijgt kun je je kindje aan de andere persoon geven zodat jij even kan bijkomen. 

Draag je baby wanneer je er klaar voor bent 

Dat is toch wel de allerbelangrijkste tip. Een bevalling is zwaar, fysiek en mentaal. Na een bevalling met een keizersnede heeft je lichaam tijd nodig.  Je baby lekker dichtbij je houden kan sowieso en is goed voor de hechting. Neem je tijd om te herstellen en ga niet te snel. 

Draag je baby in een draagzak of draagdoek wanneer JIJ er klaar voor bent.

 

Nieuwsbrief voor alle mama's 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

 

Gerelateerde berichten
 1. Over ikbenmama
 2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
 3. Verkoudheid bij baby Wanneer je baby verkouden is, is dit erg vervelend. Ga maar eens na hoeveel last jij hebt van een fikse verkoudheid. Er zijn een paar tips en tricks die het leed voor je baby wat kunnen verzachten, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. 
 4. Alles over slapen