t/m 31 december 15% korting* met de code dec_feest_15%

*Niet geldig op lopende aanbiedingen, Stapelstein, Bednest, Ergobaby & Tula

Door de grote drukte en vertragingen bij Postnl kan je pakketje vertraging oplopen

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Het prijskaartje van houten speelgoed

"Dat houten speelgoed is leuk hoor, maar wel heel erg duur!" Toch wel een oordeel wat we erg vaak horen online en in onze winkel. Maar als je daarna uit gaat leggen waarom er zo'n prijskaartje aan zit snappen ze het heel goed. 

Duurzaam speelgoed

We vinden het tegenwoordig steeds belangrijker dat het speelgoed waarmee onze kinderen spelen lang meegaat en duurzaam is geproduceerd. Het is beter voor het milieu en zeg nou zelf, hoe leuk is het als je speelgoed door kan geven wat al zoveel kindjes blij heeft gemaakt! Bij ikbenmama zijn we constant op zoek naar merken die hier aan voldoen. Sommige van deze merken werken ook met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt en betalen hun personeel een eerlijk loon. Alles wordt nog met de hand gemaakt en geverfd. En tja, daar betaal je voor ;). Maar het grootste voordeel is dat je weet dat er geen kinderhandjes hebben meegewerkt aan het speelgoed waar jouw kindje mee speelt én het helemaal veilig is.

De twee merken die we nu bij ikbenmama hebben - Grimm's en Grapat -  gebruiken hout uit duurzame bossen in Europa met een PEFC of FSC certificaat. Ze houden van de natuur en willen hierin ook terug geven aan de natuur. Ze vinden het belangrijk dat de leveranciers voor hun grondstoffen in Europa zitten om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden en de lokale ondernemer te steunen.

 

Veilig te gebruiken 

Wat ook niet heel onbelangrijk is, is dat de verf - op waterbasis - die gebruikt wordt voor dit houten speelgoed vrij is van schadelijke stoffen. Plantaardige olie en wax wordt gebruik voor de afwerking. Het is dan ook niet erg als je kindje het speelgoed in zijn mondje krijgt, dit is helemaal veilig. Daarnaast zal de verf ook niet los komen ;). Al het speelgoed wordt regelmatig gecheckt en gecertificeerd met het European Toy Safety Standard (EN 71). Zo weet je zeker dat het speelgoed waar jouw kindje mee speelt helemaal veilig is. 

 

Uniek

Elk stuk houten speelgoed van Grapat en Grimm's is uniek. De nerven van de bomen, de kleur, elk stuk is anders. Daarom kan het zijn dat niet al het speelgoed er precies hetzelfde uitziet of dezelfde vorm heeft zo zie je de natuur er in terug ziet en dat is ook de bedoeling ;). Deze merken stoppen ook ontzettend veel moeite en tijd in het bedenken van tijdloos mooi speelgoed. Je kunt er van op aan dat het speelgoed wat je jouw kindje cadeau doet met liefde is gemaakt. 

 

En Ali dan?

Hoe vaak horen we wel niet;  "Maar daar is het veel goedkoper!" of "Als ik het daar bestel heb ik het voor minder dan de helft!" Dat klopt, maar je weet niet wat je koopt en dat is een probleem. In China zijn ze goed in namaken. Onze merken stoppen zoveel liefde in het maken van het speelgoed en dit wordt dan door andere bedrijven klakkeloos nagemaakt. De kwaliteit is alles behalve hetzelfde, je weet niet of het gemaakt is met veilige materialen, verf en afwerking dus of het wel veilig is voor je kindje om te gebruiken. Veelal gaat het ook een stuk sneller kapot, niet bepaald duurzaam dus. Daarnaast kun je niet controleren of deze producten kinderarbeid vrij zijn gemaakt. 

We snappen dat het verleidelijk is en zeker in deze tijden. Maar echt, het is zoveel meer waard als het speelgoed waar jouw kindje mee speelt lang meegaat, duurzaam is geproduceerd met oog op het milieu, en het belangrijkste of het wel veilig is voor je kindje om mee te spelen. Het is het dus echt waard om te sparen voor dat ene stuk houten speelgoed waar jouw kindje jaren mee kan spelen ;). 

 

Nog meer duurzame merken bij ikbenmama

Niet alleen Grimm's en Grapat kun je bij ikbenmama vinden. Ook deze merken produceren hun speelgoed duurzaam en met het oog op het milieu: Ette Tete, Wobbel, Stapelstein, Modu en Wishbone

 

 

Bronnen: 

https://www.grapat.eu/#about-us

https://www.grimms.eu/en/about-us/

 

 

Nieuwsbrief voor alle mama's 


Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke ikbenmama nieuwtjes? Tips ontvangen voor jou en je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief we beloven je niet te spammen en alleen te delen waar je écht wat aan hebt. 

 

 

 

 

 

Gerelateerde berichten
  1. De grote regenbogen van Grimm's - en een alternatief! Ze zijn ontzettend populair met een reden, maar er is nog meer aan de horizon! 
  2. Wat is het verschil tussen een Wobbel Pro en een Wobbel Original?
  3. Werken bij ikbenmama, iets voor jou?
  4. Wanneer is een slaapzakje duur? Vaak als we op onze social media iets posten over de slaapzakjes van ergoPouch krijgen we daar heel veel leuke reacties op, waar we natuurlijk heel blij mee zijn. Maar na de ‘Superleuk’ opmerking, is de tweede reactie soms ‘maar wel pr