Onze outlet winkel is open! klik hier voor meer informatie

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Snel verzonden
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Getest: Hubelino

De knikkerbanen van Hubelino zijn ontworpen om te blijven zitten, zo kunnen de kinderen zich concentreren op het plezier! Het bouwen van deze knikkerbanen helpen bij het ontwikkelen van het ruimtelijk inzicht en helpt concepten zoals versnelling en zwaartekracht te begrijpen. Of je nu het instructieboekje gebruikt of helemaal zelf een knikkerbaan verzint,  het bouwen van een knikkerbaan stimuleert het werkgeheugen en verbetert het analytisch denkvermogen. En pssst, je kunt ze nog groter maken door ze te combineren met de duplo blokken die je thuis al hebt liggen! 

 

"Het is makkelijk in gebruik en de kinderen zijn er dol op! Je kan er zo ontzettend veel verschillende dingen mee doen en ook de ontwikkeling wordt hier flink mee gestimuleerd."

We vroegen Linda om voor ons in samenwerking met Hubelino een grote set uit te testen. 


Eerste gedachte

Wat ontzettend leuk dat wij deze prachtige sets van Hubelino mochten testen. Mijn kinderen zijn echt dol op bouwen en vooral mijn zoontje vindt knikkerbanen altijd al erg leuk. Een perfecte combinatie dus! Vooral omdat het in elkaar zetten van bijvoorbeeld Duplo blokjes (waar Hubelino perfect bij/op past) niet zoveel moeite vereist, maar het juist wel weer erg uitdagend is om ervoor te zorgen dat die balletjes goed blijven rollen. Ze kunnen het dus zelf zo moeilijk en makkelijk maken als dat ze zelf willen en kunnen.

Ervaring unboxing

De doos zelf ziet er mooi en stevig uit. Je kan zien dat er aandacht is besteed aan het design en de kwaliteit van de dozen. Dat vind ik altijd fijn om te zien. Aan de binnenkant was ook alles prima verpakt. Alles was apart verpakt en dus was het fijn om te zien in welke zak alle losse blokjes zaten en in welke zakjes de knikkerbaan onderdelen zaten. Ook de grondplaat was mooi weggewerkt in de deksel met twee stevige elastieken. Ik hou ervan als je alles ook weer op een nette manier op kunt bergen. 

Het in elkaar zetten

Het is makkelijk om alle onderdelen van elkaar te onderscheiden. Alle verschillende onderdelen zitten apart van elkaar verpakt en dus is het direct een stuk overzichtelijker om ermee aan de slag te gaan. De grondplaat zit met twee elastiekjes aan de deksel vast en deze is dus makkelijk te verwijderen. Het bouwen met Hubelino is vrij eenvoudig en dus kunnen jonge kinderen hier ook al lekker mee aan de slag gaan. Het maken van een complete knikkerbaan vergt al wel wat meer ervaring en ruimtelijke vaardigheden. Maar dat is het mooie van dit soort speelgoed; het maakt niks uit hoe het eruit komt te zien. Het gaat erom dat kinderen er plezier in hebben en dat ze steeds weer nieuwe vaardigheden leren m.b.t. ruimtelijk inzicht, creativiteit, zelfvertrouwen, etc.

 

 

 

Handleiding/voorbeelden

Wat erg fijn is, is dat er ook een boekje bij zit met voorbeelden. Stap voor stap wordt uitgelegd welke blokjes je waar moet plaatsen. Fynn vindt dit dus echt fantastisch en kan zich hier heel erg lang mee vermaken. Soms is het alleen wel wat onduidelijk om te zien waar het blokje precies geplaatst moet worden, omdat dit geen plaatjes zijn van bovenaf, maar schuin ervoor. Soms zit je er dan nog wel eens een rij naast, maar daar kom je dan uiteindelijk zelf ook wel achter, aangezien het dan niet meer klopt. Ik ben zelf erg blij mee deze voorbeelden, omdat je op deze manier dan direct al twee super leuke knikkerbanen in elkaar kan zetten.

Het gebruik

Het is makkelijk en fijn in gebruik. Het is heel stevig en daardoor ook erg duurzaam. Ook dit zal dus wel generaties meegaan. Voor de kleinere kinderen is het al leuk om gewoon wat blokjes op elkaar te stapelen of daarvoor de grondplaat erbij te gebruiken natuurlijk en hoe ouder ze worden, des te meer en beter ze ook de knikkerbaan onderdelen erbij kunnen gebruiken. Vooral voor Fynn (6) en Liv (4) is het ook wel heel fijn dat er dus wat voorbeelden bij zitten, zodat het direct al wel uitdagend genoeg is om d.m.v. wat voorbeelden direct al grotere knikkerbanen te kunnen bouwen. 

Kun je veel kanten uit met Hubelino?

Jazeker! Dat is ook het voordeel van openeinde speelgoed. Het hoeft niet alleen die ene knikkerbaan te zijn, je kan er veel verschillende banen mee bouwen, maar je kan er uiteraard ook andere dingen mee doen. Zo had Liv al een bord gemaakt om mee te picknicken. Ze had een kleine grondplaat gepakt en langs de randen allemaal blokjes gedaan, zodat het op een bord leek. Fynn had een tractor gepakt met een kar erachter en was druk bezig om alle balletjes te vervoeren van de ene grondplaat naar de andere (waar hij op beide een kleine knikkerbaan had gemaakt), want hij moest namelijk pakketjes bezorgen. Zo zie je maar dat kinderen zelf vaak ook met heel veel verschillende dingen komen die misschien niet eens iets te maken hebben met datgene wat wij, als volwassene, voor ogen hadden.

Kwaliteit

Is gewoon fantastisch. Stevig en daardoor direct ook duurzaam, omdat het ontzettend lang mee zal gaan. Eigenlijk alles aan dit product heeft gewoon goede kwaliteit. Zowel de blokken zelf, maar ook aan de verpakkingen/dozen is gedacht. Op deze manier is het dus ook gemakkelijk op te bergen, aangezien de dozen ook niet snel stuk zullen gaan. Ideaal, aangezien kinderen nog weleens ruig met dingen om kunnen gaan.

Algemene ervaring

Een dikke aanrader! Het is makkelijk in gebruik en de kinderen zijn er dol op! Je kan er zo ontzettend veel verschillende dingen mee doen en ook de ontwikkeling wordt hier flink mee gestimuleerd. Hoe leuk is het ook om te zien dat ze zoveel zelfvertrouwen krijgen als ze zelf weer eens een prachtige knikkerbaan of een ander bouwwerk hebben gemaakt? Het is makkelijk, maar ook uitdagend tegelijk en eigenlijk bedoeld voor vrijwel alle leeftijden. Hoe ouder ze worden, des te moeilijkere knikkerbanen ze kunnen bouwen. Waar ze nu misschien nog een beetje hulp bij nodig hebben, hebben ze die hulp over een half jaartje waarschijnlijk niet eens meer nodig! Ik had van tevoren al verwacht dat mijn kinderen hier heel blij van zouden worden, en dat klopt ook helemaal! Ik denk dat we in de toekomst nog wel wat meer uitbereidingssets aan zullen schaffen om zo nog grotere knikkerbanen te kunnen bouwen. 

Met vriendelijke groet,
Linda Wiersema - Tuil
@huis.vol.geluk 

 

 

Alle foto's gebruikt in deze blog zijn eigendom van ikbenmama & huis.vol.geluk. 

Gerelateerde berichten
  1. Over ikbenmama
  2. Baby basics: wat heb je nodig? Zie je door de bomen het bos niet meer met die enorme uitzetlijsten? Bij ikbenmama hebben we 5 thema's waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je kindje.
  3. Alles over slapen Al onze top blogs over baby's en slapen op een rijtje. 
  4. Ikbenmama over dragen Een handig overzicht van fijne blogs over dragen
Gerelateerde producten