• Baby Basics: Wat heb je echt nodig?
  • Baby Basics: Wat heb je echt nodig?

Baby basics: wat heb je nodig?

SPECIAL BABY BASICS

Als je zwanger bent, heb je veel nodig. Heel veel, als je de lijstjes mag geloven. Is dat echt nodig? Wat heb je nu echt nodig? Een klein overzicht, opgesteld aan de hand van de ervaringen die moeders met ons deelden.

 Liever zien en niet lezen? Bekjk dan ons Baby Musthaves Pinterest Board

De babykamer basics - meubeltjes

Natuurlijk heb je wat meubeltjes nodig. Maar eigenlijk vooral een wiegje of ledikantje en een commode. Dat kan helemaal nieuw zijn, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor de familiewieg of Marktplaats. Dat scheelt een boel.

Je hebt nodig een bedje/wiegje, commode en een badje op standaard.
Meer over deze items en waar je op kunt letten.


Kleine dingen in de babykamer
Een verschoningskussen met hoezen, wat beddengoed, een nachtlampje en een stoel om in te kunnen zitten tijdens de voeding: dan is je babykamertje wel compleet (op wat decoratie na natuurlijk). Lees hier verder over de kleine must haves in de babykamer.

Babytextiel & andere pret
Een heel pak hydrofiel luiers, badcapes en een stapel kleertjes? Ben je mal, je hebt lang niet zoveel nodig als je slim inkoopt. Hoe je dat doet lees je hier.


Onderweg

  • Een kinderwagen. De combiwagen is wel het handigste, kun je even vooruit. Met buggy’s en dergelijke kun je even wachten. Voorlopig zit je baby daar toch niet in. 
  • Een maxi- cosi voor in de auto. Heb je echt meteen nodig. Het is verplicht en je wil toch je uk mee naar huis nemen mocht je (onverhoopt) in het ziekenhuis bevallen...
  • Een draagzak of -doek, ook handig voor binnenshuis.

 

Voor jezelf

Oh ja, jij bent er ook nog! Voor jezelf is het lekker om een aantal dingen in huis te hebben, voordat de kraamtijd begint. We hebben de handigste dingen voor je op een rij gezet.

Spiroflor van VSM in huis te halen, werkt perfect bij stuwing. Een lijnzaadkruik (zoals de Woller) werkt ook goed, koud of warm. Wat borstkompressen tegen de lekkerij en purelan bij tepelkloven. Een kannetje om te kunnen spoelen en een lekker huispak om de eerste dagen in rond te banjeren. Vergeet de paracetamol (zonder coffeine) niet, om de pijn van de naweeen te verzachten. Een paar goede sokken en sloffen en een fijne pyjama en je kunt ertegen aan!

En vergeet natuurlijk niet de beschuit met muisjes!

Liever zien en niet lezen? Bekjk dan ons Baby Musthaves Pinterest Board