Dragen volgens ikbenmama

Dragen volgens ikbenmama

 

Wat fijn dat je interesse hebt om je kindje te dragen! Niet alleen heeft dragen heel veel voordelen, maar het past ook helemaal bij de mama van nu en dus bij ikbenmama. 

 

Omdat er zoveel keuze is, proberen we je zo goed mogelijk te helpen. Dit betekent niet alleen dat we veel aandacht besteden aan ons assortiment, maar ook dat we kieswijzers hebben samengesteld om je een handje te helpen. En in onze magazijnwinkel in Udenhout (elke zaterdag open van 10:30-16:00) kun je dragers komen passen, geholpen door 1 van onze draagconsulenten. Daarnaast kun je altijd contact opnemen via post@ikbenmama.nl, mocht je nog vragen hebben. 

 

Ergonomisch dragen

 

Bij ikbenmama verkopen we enkel ergonomische dragers. Voor je kindje betekent dat 3 zaken:

 

1. De knietjes worden ondersteund van knie tot knie

2. Het kindje zit in de M-houding, waarbij de billen lager zitten dan de voetjes

3. De drager laat een natuurlijke bolling van het ruggetje toe

 

Qua ergonomie gaat er volgens ons niks boven een goedgeknoopte draagdoek. Deze kun je dan precies afstellen zoals het hoort, op maat voor je kindje. Maar dan moet je wel kunnen en willen knopen. Vaak kiezen ouders voor het gemak van een draagzak, waar we ook een uitgebreid assortiment van hebben. 

 

Wat betreft draagdoeken, daar zijn twee soorten in: rekbare en geweven doeken. Rekbare doeken hebben wat stretch (erg fijn), zijn vaak (zeker in het begin) zachter dan geweven doeken en het knopen hiervan is vaak wat handiger. Maar rugdragen is vaak niet mogelijk en na een maand of 9 tot 12 is buikdragen niet meer comfortabel met deze doeken. Ook is er door de knooptechniek altijd sprake van 3 lagen over je kleintje, wat soms wat warm is. 

Geweven doeken gaan langer mee, rugdragen is namelijk mogelijk. Doordat hier een variatie aan knopen mogelijk is, heb je veel meer mogelijkheden. Wel moet je een geweven doek vaak wat 'indragen'; door gebruik (en wassen) van de doek wordt deze namelijk zachter. 

 

Draagzakken hebben we ook in verschillende soorten en maten. Draagzakken hadden vaak moeite om goed te passen vanaf de geboorte en gebruikten daar vaak inserts voor. Met de komst van o.a. de Ergobaby Adapt, Tula Free-to-Grow en Babylonia Flexia zijn inserts steeds minder nodig. Lees onze kieswijzers en bekijk de verschillende merken om te bepalen welke draagzak voor jou geschikt is. 

 

Voor advies op maat kun je altijd op zaterdag langskomen in onze magazijnwinkel in Udenhout. Daar hebben we diverse draagzakken om te proberen en kunnen we als draagconsulenten passend advies geven.