• Niets is lekkerder dan wolletjes. Tegen je huid, om op en onder te liggen. Zeker niet kriebelig, maar juist zijdezacht, vederlicht en temperatuurregulerend. Het absorbeert ook vocht als de beste en zo krijg je het beste slaapklimaat en een heerlijk warm lijf. Voor groot en klein!
  Merino & andere schapenwol Niets is lekkerder dan wolletjes. Tegen je huid, om op en onder te liggen. Zeker niet kriebelig, maar juist zijdezacht, vederlicht en temperatuurregulerend. Het absorbeert ook vocht als de beste en zo krijg je het beste slaapklimaat en een heerlijk warm lijf. Voor groot en klein!

Merino & andere schapenwol

Niets zo lekker als schapenwol. Tegen je huid of om op of onder te liggen. Zijdezacht, anti-bacterieel, hypo-allergeen, brandwerend, super vochtregulerend. Het houd je warm als je warm moet zijn en koel als je koeler moet zijn, dat is de mooie natuurlijke werking van wol. De wolletjes die we hebben geselecteerd voor je hebben een super hoge kwaliteit en zijn met oog voor mens, dier en natuur 'gewonnen' en gemaakt. Al 't wol is afkomstig van Nieuw Zeelandse schaapjes, die hier gewoon erg goed in zijn. Juist omdat merinowol en andere wolsoorten zo heerlijk zijn voor de kleintjes hebben we ook heel hard gezocht naar een selectie voor dames. Moeilijk, maar gelukt. Heerlijk voor in bed, voor ;s avonds op de bank, om je warm te houden of gewoon als lekker laagje. Misschien is wol wat duurder dan katoen, maar het is ook veel meer dan katoen. Je doet er ook langer mee en hoeft het minder vaak te wassen. Naast natuurlijk dat het niet irriteert, perfect is voor gevoelige huidjes en geen chemische troep bevat.

Meer over merinowol:

MERINO WOL

Merino wol is 100% natuurlijk. En juist daarom ademt het goed, waardoor baby's huidje ook goed kan 'ademen'. De Merinovezels zorgen ervoor dat er een microklimaat rondom het lijfje wordt gemaakt, waardoor vocht geabsorbeerd of vrijgelaten wordt (afhankelijk van de warmte of kou). Hierbij wordt lucht gevangen of vrijgelaten, zodat de lichaamstemperatuur goed gereguleerd kan worden. Dit is vooral perfect tijdens de vroege uurtjes van de ochtend, wanneer de luchttemperatuur buiten behoorlijk zakt.

In een notendop zorgt het wol er dus voor dat je baby goed zijn temperatuur kan regelen, het niet te warm of te koud heeft.

Onderzoek van AgResearch wijst uit dat merino slaapzakken meer comfort en welzijn geven, 80 x meer vochtabsorptie hebben dan synthetische slaapzakken. Conclusie uit het onderzoek: baby's die in een merino slaapzak slapen hebben beduidend minder kans op oververhitting en zullen minder snel klam of afgekoeld raken.  Meer over het onderzoek (in het Engels).

Het fijne van Merino wol is dat het zich aanpast aan de weersomstandigheden. (Een schaap moet het immers ook niet warm of koud krijgen). Hierdoor is je baby warm bij koud weer en koel bij warm weer. Allemaal met hetzelfde slaapzakje, zonder ook maar iets te veranderen aan het zakje! Het voordeel is dat overhitting (een van de oorzaken van wiegendood) voorkomen wordt.

 

Merino wol heeft de volgende prettige eigenschappen:

 • Temperatuurregulerend doordat wol ademt en als de beste vocht kan opnemen (beter dan katoen)
 • Het is van nature brandwerend en weert huismijten;
 • Lichtgewicht en zacht;
 • Natuurlijk
 • Isolerend vermogen
 • Perfect te gebruiken op gevoelige huidjes (het is niet te vergelijken met normale wol) en voor iedereen met astma, allergieen of gevoeligheden.
 • Het neemt geen geurtjes op, dusje hoeft het minder vaak te wassen.
 • Zorgt voor een perfect slaapklimaat met optimale temperaturen en weinig onderhoud (want je zweet niet)
 • En praktisch: het kan in de wasmachine en zelf op lage temperatuur in de droger.

Het merinowol gebruikt in de producten bij Ikbenmama.nl is op goede wijze gewonnen, duurzaam en zonder onnodig dierenleed. Alleen de wolletjes zijn gewonnen, er is geen leder. Schaapje blij, mama blij ;-)

Hoe zit het met de warmte?

We denken allemaal snel dat wol warm is. Maar wol is warm en koel tegelijkertijd. Althans wel het Merino wol. De temperatuur wordt goed geregeld. Je past simpelweg de laagjes kleding aan die je baby draagt  in de slaapzak. De temperatuur van het kamertje is hierbij bepalend (idealiter 16 tot 20 graden). Bijvoorbeeld: in de zomer alleen een rompertje aan, op hele warme dagen alleen een luier. In de herfst een romper en een pyamatje. In de winter kan het slaapzakje -voor Nederland & afhankelijk van de warmte van je huis en je uk- wat te koud zijn. Gebruik dan een dekentje. Zie ook verderop in deze tekst.

Hoe lang doe je met de Merino-items?

Lang! Dit is echt goede kwaliteit en blijft heel lang mooi. Je kunt het rustig kind na kind gebruiken.  

Gaat dit wol niet kriebelen en jeuken?

Nee, want dit is een andere wol dan wij kennen. De Merino vezels zijn maar  een fractie van een diameter van 'onze'wol. Daardoor voelt het aan als zijde. Zelfs baby's met eczeem of een snel geirriteerde huid kunnen zonder problemen Merino wol verdragen.

slaapt het wel lekker?

Dankzij de fijne eigenschappen van wol slaap je zelfs beter: dieper en beter. 

En is het eco?

Wol is de keuze van nu, door de fijne eigenschappen, maar zeker ook door de duurzaamheid, herbruikbaarheid en het is 100 procent natuurlijk. Dit in tegenstelling tot andere kleden en beddengoed, die vaak 'iets' synthetisch hebben of zijn behandeld met een goedje om het brandwerend te maken (wol is van nature brandwerend).

Alle wolletjes bij Ikbenmama.nl zijn met oog op natuur en dier 'gewonnen'. Bij Bambino Merino komt het merino wol van de Nieuw Zeelandse merinoschaapjes, die met zorg en liefde en in harmonie met de natuur leven in de heuvels en op de schapenfarm.